Β. Κικίλιας: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση ψεκασμών για τα κουνούπια

Το τόσο επίκαιρο όσο και σοβαρό πρόβλημα των κουνουπιών στην Αττική, αλλά και την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισής του, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

«Φτάνοντας στο καλοκαίρι του 2013 και έχοντας ήδη διανύσει μια διετία έξαρσης του φαινομένου, παρατηρείται αδικαιολόγητη αργοπορία στην περιοχή της Αττικής στην εκτέλεση των ψεκασμών» αναφέρει ο κ. Κικίλιας και προσθέτει. «Οδεύουμε στα τέλη Μαΐου και οι αρμόδιες αρχές έχουν χαθεί σε ατελέσφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες που βάζουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη δημόσια υγεία του πληθυσμού, αλλά και την οικονομική και κοινωνική ευημερία της περιοχής.»

Ο κ. Κικίλιας επικαλείται ακόμη στοιχεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ σύμφωνα με τα οποία ήδη από το καλοκαίρι του 2010 εμφανίστηκαν στην Αττική κρούσματα από «ξεχασμένες» και νέες ασθένειες όπως η ελονοσία, ο δάγγειος πυρετός και ο ιός του Δυτικού Νείλου, ασθένειες που μεταφέρονται από διάφορα είδη κουνουπιών. Τα κρούσματα εμφανίστηκαν επίσης κατά το 2011 και 2012 και προβλέπεται να επαναληφθούν και τις επόμενες χρονιές, αν δεν ληφθούν μέτρα, βάσει και της εμπειρίας που καταγράφεται από άλλες χώρες στις οποίες παρατηρήθηκαν παρόμοιες επιδημίες. «Το πρόβλημα των κουνουπιών δυσχεραίνει την καθημερινότητα των κατοίκων της Αττικής και απειλεί τη δημόσια υγεία. Η υλοποίηση προγράμματος για την καταπολέμηση των κουνουπιών αποτελεί πλέον ένα από τα βασικά θέματα που οφείλουν οι αρμόδιες αρχές να λύσουν» υπογραμμίζει με έμφαση ο κ. Κικίλιας.

Τέλος, ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας κ. Λυκουρέντζο και Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη, για ποιο λόγο δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι ψεκασμοί στην περιοχή της Αττικής. Επιπλέον ζητά να πληροφορηθεί αν θα πραγματοποιηθούν τελικά οι ψεκασμοί και κατά πόσο θα είναι αποτελεσματικοί μετά από τη σημαντική καθυστέρηση που έχει σημειωθεί, καθώς και αν αυτή η αργοπορία κοστίζει σε ατομικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

ΣΩ. ΛΕ.

Διαβάστε επίσης