Βάμβουκας: «Πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας…»

Σχόλιο για τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναφορικά με την πορεία του δημοσίου χρέους, έκανε η Νέα ΜΕΡΑ δια του αρμόδιου τομεάρχη Οικονομικών, καθηγητή Γιώργου Βάμβουκα.

«Το χρέος της χώρας μας είναι μη βιώσιμο και οι θυσίες του λαού πάνε χαμένες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας αναφερόμενος στο γεγονός ότι την περίοδο Μάρτιος 2012 – Μάρτιος 2013 το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 280,3 αυξήθηκε σε 309,4 δισ. ευρώ. Παράλληλα, ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας ΜΕΡΑς κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «πως εξηγείται το φαινόμενο, το χρέος να κουρεύεται 38 δισ. ευρώ, ο κρατικός προϋπολογισμός το πρώτο τρίμηνο του 2013 να εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα, και παρόλα αυτά, την περίοδο Μάρτιος 2012 – Μάρτιος 2013 το δημόσιο χρέος να σημειώνει επιπρόσθετη αύξηση 29,1 δισ. ευρώ».

Τέλος, ο κ. Βάμβουκας υποστηρίζει ότι το οικονομικό επιτελείο «μαγειρεύει» τα δημοσιονομικά στοιχεία αλλά εκτιμά ότι «ο σεφ μπέρδεψε τις συνταγές».  «Η λανθασμένη οικονομική πολιτική των μνημονίων, η ανεπάρκεια του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, η κυβερνητική μυστικοπάθεια αναφορικά με τη σύναψη των συμφωνιών ανταλλαγής (swaps) και η καταφανής χάλκευση των δημοσιονομικών στοιχείων, συγκλίνουν στη θλιβερή διαπίστωση ότι το δημόσιο χρέος είναι μη βιώσιμο και άρα οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού πάνε χαμένες», καταλήγει ο καθηγητής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα