«Βαραίνει» επικίνδυνα το κατηγορητήριο για Παπακωνσταντίνου

Στο προσκήνιο και πάλι η λίστα Λαγκάρντ, με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο για ακόμα πιο βαρύ κατηγορητήριο, μετά την αποκάλυψη ότι οι γαλλικές αρχές είχαν στείλει επισήμως και όχι άνευ πρωτοκόλλου τη λίστα στον τότε υπουργό Οικονομικών για φορολογική αξιοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση θα ζητήσει διεύρυνση του εναντίον του κατηγορητηρίου. Κατά πληροφορίες, αυτό θα αφορά στο αδίκημα της απιστίας, με το σκεπτικό ότι δεν έπραξε ως όφειλε.

Πέραν τούτου του στοιχείου, η επιτροπή αξιολογεί ως «πολύ σοβαρές» και τις πληροφορίες για το πόρισμα του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με τις οποίες τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου αδυνατούν να δικαιολογήσουν ένα σημαντικό τμήμα των χρημάτων που είχαν «βγάλει» στην ελβετική τράπεζα και αναφέρονται στην περιβόητη λίστα. Εάν οι πληροφορίες επαληθευτούν (σ.σ. το πόρισμα θα δοθεί στην Προανακριτική στις επόμενες δέκα ημέρες) τότε ο πρώην υπουργός θα κατηγορηθεί ότι αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα προκειμένου να αποφύγουν την κατηγορία της φοροδιαφυγής.

Να σημειώσουμε, ότι το αίτημα για διεύρυνση του κατηγορητηρίου θα υποβληθεί στο προεδρείο της Βουλής. Στη συνέχεια θα προωθηθεί στην Ολομέλεια για έγκριση αφού προηγουμένως συνοδευτεί από τουλάχιστον 30 βουλευτικές υπογραφές. Αυτές θα εξασφαλισθούν από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ενώ δεν αποκλείεται να εμπλουτισθούν από υπογραφές βουλευτών άλλων κομμάτων – συμπεριλαμβανομένου του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα