Best seller το βιβλίο της Εύας Παρακεντάκη: «100 Αυθεντικές Κρητικές Συνταγές» από τις εκδόσεις CREAMY W BOOKS

Στιγμιότυπα από την άκρως επιτυχημένη παρουσίαση στον Μαγικό Αυλό

 

Είναι μαγικό αυτό που συμβαίνει στον εκδοτικό οίκο CREAMY W BOOKS του Francesco Vitali, καθώς τα βιβλία που εκδίδει γίνονται best seller.

Πού οφείλεται αυτό; Μα είναι προφανές: αφενός στη σωστή επιλογή των βιβλίων με την αυστηρή κριτική του ματιά, και αφετέρου στην όλη διαδικασία από το χειρόγραφο μέχρι την τελική μορφή της έκδοσης και στο εμπορικό τμήμα προώθησης. Οι προσεκτικά επιλεγμένοι συνεργάτες του προσθέτουν το δικό τους λιθαράκι, όπως ο ίδιος λέει, προκειμένου το βιβλίο να ξαναζωντανέψει στις βιβλιοθήκες μας. Και αυτό είναι το μεγάλο του όραμα.

Αυτήν τη φορά αναφερόμαστε στο βιβλίο της Εύας Παρακεντάκη: «100 Αυθεντικές Κρητικές Συνταγές», που έγινε best seller σε λιγότερο από έναν μήνα κυκλοφορίας του.

Η παρουσίαση έγινε στον Μαγικό Αυλό, και οι παρουσίες εκεί προσωπικοτήτων που παραβρέθηκαν τιμώντας τόσο τον ίδιο τον εκδότη όσο και τη συγγραφέα προοιώνιζε το αποτέλεσμα.

Εμείς θα αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους για την επιτυχημένη αυτή παρουσίαση, ενώ θα «κλέψουμε» λίγες φράσεις της αγαπημένης Εύας Παρακεντάκη για το πώς ονειρεύτηκε αυτήν την κίνηση της έκδοσης μέρους της ψυχής της και της αγάπης της για την κρητική κουζίνα: «Δεν υπάρχουν μυστικά στην κουζίνα. Το μόνο που κάνω είναι να νιώθω. Η αγάπη και η φροντίδα είναι τα συστατικά που δίνουν ένταση στη γεύση. Αγαπώ να μαγειρεύω και η κουζίνα είναι το αγαπημένο μου δωμάτιο. Πάντα θα μαγειρεύω με την καρδιά».

Το βιβλίο της Εύας προλόγισε με θέρμη ο μετρ της ελληνικής γαστρονομίας, Ηλίας Μαμαλάκης
Κυριακή Mπαρμπέρη, Χρήστος Σιαμέτης, Εύα Παρακεντάκη, Francesco Vitali
Με την Άννα Φόνσου
Μαυρίκιος Μαυρικίου, Κατερίνα Κόρου, Νέλλη Γκίνη
Με τη Βάσια Παναγοπούλου

H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς, βιώνοντας τα παιδικά της χρόνια μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Εργάστηκε στις δημόσιες σχέσεις και στην επικοινωνία, συνεργαζόμενη επί δέκα χρόνια με διάφορες εταιρείες. Τα τελευταία δύο στη θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο, όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη γαστρονομία. Για πέντε σεζόν είχε τη δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής «Mama Mia» σε τοπικό κανάλι της Κρήτης, ενώ συνεργάστηκε και με τη Ζήνα Κουτσελίνη στην τηλεοπτική εκπομπή της.

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής. Μητέρα τριών παιδιών και λάτρης τού ευ ζην, της ποιοτικής πρώτης ύλης, αλλά και της τροφοσυλλογής.

Το βιβλίο «100 Αυθεντικές Κρητικές Συνταγές» είναι η πρώτη της απόπειρα να κυκλοφορήσει τις γνώσεις της και την εμπειρία της προκειμένου να της μοιραστεί με το κοινό της. Και αυτήν την απόπειρα αγκάλιασε ο εκδότης Francesco Vitali μέσα από τον εκδοτικό του οίκο CREAMY W BOOKS. Κάτι που και η ίδια η συγγραφέας αναγνωρίζει, λέγοντάς μου όταν πήρα έτοιμο το βιβλίο της ως επιμελήτρια του υλικού: «Χάρη σε εκείνον σήμερα έχω ένα μοναδικό βιβλίο, εξαιρετικής ποιότητας. Μου πρόσφερε τα πάντα απλόχερα, τους καλύτερους συνεργάτες, με βοήθησε και με καθοδήγησε σαν φίλος και αδερφός και χάρις σε εκείνον το βιβλίο μου ξεχώρισε και έγινε best seller. Του οφείλω τα πάντα και τον ευχαριστώ για όλα. Πίστεψε σε μένα και μου χάρισε αυτό το βιβλίο, δώρο ζωής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα