Μπράβος σε νυχτερινό μαγαζί βουλευτής της Χ. Αυγής

Ακόμα ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής καλείται σε απολογία για «ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση».

Πρόκειται για βουλευτή της περιφέρειας , ο οποίος ταυτόχρονα με τα καθήκοντα του στο Κοινοβούλιο, εκτελούσε και χρέη… μπράβου σε νυχτερινό μαγαζί.

Με την κλήση του εν λόγω “εθνοπατέρα” , ο αριθμός των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για πράξεις οι οποίες σχετίζονται  με τη δράση του ναζιστικού μορφώματος ,ανέρχεται στους δέκα.

Την ίδια ώρα ο μακρύς κατάλογος των εγκληματικών πράξεων που φέρεται να έχουν διαπραχθεί σχετικά συμπληρώνεται με ένα ακόμα αδίκημα ,αυτό της διακεκριμένης οπλοκατοχής που αφορά στα ευρήματα των αρχών κατά τις συλλήψεις βουλευτών και μελών της οργάνωσης.

Η ποινική δίωξη  έχει ασκηθεί κατά παντός υπευθύνου ( in rem) και αναμένεται να προσωποποιηθεί σε εύλογο χρόνο.

Παράλληλα οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες που διενεργούν τις έρευνες  “‘εδεσαν”  το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης και για τρεις από τους εμπλεκόμενους στην δολοφονική απόπειρα σε βάρος αφισοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Οι τρεις από τους  δράστες που έχουν ήδη απολογηθεί για άλλες πράξεις στην ανακρίτρια του Πειραιά, κλητεύτηκαν σε απολογία από τις ανακρίτριες της μεγάλης υπόθεσης και για εγκληματική οργάνωση.

Διαβάστε επίσης