Βρετανία: Ζευγάρι κρατούσε «σκλάβες» επί 30 χρόνια

Η  βρετανική αστυνομία συνέλαβε δύο υπόπτους, έναν άνδρα 67 ετών και μία συνομήλική του. Οι Αρχές ενημερώθηκαν τον περασμένο μήνα από την οργάνωση αρωγής Freedom Charity πως είχε δεχθεί τηλεφωνική κλήση από μία γυναίκα που υποστήριζε ότι κρατείτο παρά τη θέλησή της επί δεκαετίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ, μία 69χρονη με καταγωγή από τη Μαλαισία, μία 57χρονη Ιρλανδή και μία Βρετανίδα 30 ετών εντοπίστηκαν στην εν λόγω οικία έχοντας υποστεί «σοβαρά ψυχικά τραύματα». Και οι τρεις βρίσκονται πλέον σε ασφαλές μέρος.

Ο αξιωματικός της Μονάδας Εμπορίας Ανθρώπων της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Κέβιν Χάιλαντ δήλωσε ότι η υπάρχει συνεργασία με τη Freedom Charity για την υποστήριξη των θυμάτων «που φαίνεται να κρατούνταν επί περισσότερο από 30 χρόνια».

«Έχουμε ξεκινήσει εκτενή έρευνα για να διαπιστώσουμε τα γεγονότα γύρω από αυτές τις πολύ σοβαρές καταγγελίες. Ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ για τους καταναγκαστικούς γάμους στο οποίο γινόταν αναφορά στη Freedom Charity έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να επικοινωνήσει μία από τα θύματα με την οργάνωση και να ζητήσει βοήθεια, κάτι που οδήγησε στη διάσωσή τους», πρόσθεσε ο αστυνομικός επιθεωρητής.

Οι δύο συλληφθέντες θεωρούνται «η κεφαλή της οικογένειας», σύμφωνα με εκπρόσωπο της οργάνωσης αρωγής, η οποία πρόσθεσε πως οι τρεις γυναίκες βρίσκονταν σε «τεράστιο κίνδυνο» και ήταν «εντελώς τρομοκρατημένες».

 

Διαβάστε επίσης