Brexit: Ο Γιαννούλης πήγε στην Αγγλία, στον Κουρμπέλη απαγορεύεται

BRExit, σου λέει. Την κοπάνησαν οι Βρετανοί από την ΕΕ.  Μάλιστα. Και τι έγινε που την κοπάνησαν; Κατάλαβε κανένας τίποτα; Για το ποδόσφαιρο σου μιλάω, άσε τα άλλα. Για την μπαλίτσα, που με το μόλις έγινε κουβέντα για BRExit, πήρανε σβάρνα τα κανάλια και τα ράδια για να πουλήσουν μούρη ότι και καλά το κατέχουν το θέμα. Και τι έλεγαν; Παπαριές, ότι το αγγλικό ποδόσφαιρό τους θα καταστραφεί. Θα φύγουν οι ξένοι από την Αγγλία, θα χρειάζονται διαβατήρια και άλλες τέτοιες παπαριές. Να κάνουνε το κομμάτι τους στην τηλεόραση και μετά από δυο χρόνια, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει και ποιος θυμάται. Τη μούρη τους φάτσα μόστρα θέλανε. Ασχετίλα τελείως, αλλά σάμπως ασχολείται κανένας;

Ρε, θα αφήνανε οι Άγγλοι να καταστραφεί το ποδόσφαιρό τους; Πλάκα κάνουμε τώρα; Μιλάμε ότι στην Αγγλία η μπαλίτσα φέρνει χρήμα με ουρά και θα το πετάγανε στον δρόμο; Στείλανε, λέει η Premier League, ένα γράμμα στην τότε πρωθυπουργίνα της Αγγλίας, την Τερέζα Μέι, και ρωτούσανε να μάθουνε. Δεν είπανε οι αγγλικές ομάδες ότι πρέπει να παραμείνουμε. Άπαξ κι ο λαός είπε όξω από την Ε.Ε., πάει και τελείωσε. Δεν έχουν Τσίπρες εκεί να κάνουνε ΝΑΙ το ΟΧΙ. Ρωτήσανε να μάθουνε τι θα γίνει με τις ισοτιμίες για να προετοιμαστούνε. Λίρα, ευρώ και τα ρέστα.

Άκου, μάστορα, πώς έχει η κατάσταση. Θα σου και για τους Έλληνες παίκτες. Στα οικονομικά, το status του αγγλικού ποδοσφαίρου δεν πρόκειται ν’ αλλάξει δραματικά. Αν υποτιμηθεί η αγγλική λίρα έναντι του ευρώ, είναι προφανές ότι θ’ αυξηθεί το κόστος των συμβολαίων των παικτών που πληρώνονται σε ευρωπαϊκό νόμισμα. Δεν έγινε τέτοιο πράγμα, μπουκάλα μείνανε οι καταστροφείς. Οι Άγγλοι, άπαξ και γουστάρουνε έναν παίκτη, τον αγοράζουν όπως και πριν. Το φυσάνε το χρήμα. Ξέφυγα, όμως. Για τους Έλληνες ήθελα να σου γράψω.

Λοιπόν, τα Αγγλάκια έβαλαν κανόνες, πριν το BRExit. Από μόνοι τους. Ότι άπαξ κι έρθει, να είμαστε έτοιμοι. Θα το παίξουμε εμείς το παιχνίδι. Κι έβαλαν. Να σ’ το πω με δυο κουβέντες. Ο Γιαννούλης πήγε στην Αγγλία για να παίξει με τη Νόριτς. Ο Κουρμπέλης του Παναθηναϊκού, αρχηγός και παικταράς και τα ρέστα, δεν πληροί τις προϋποθέσεις, μάστορα.

Τι αποφάσισαν τα αγγλάκια; Ότι, από τώρα και στο εξής, θα δεχόμαστε παίκτες που είναι παικταράδες. Κι έφτιαξαν «point system», μάστορα. Για να παίξεις, σου λέει, στην Αγγλία, πρέπει να έχει βαθμολογία «15». Δηλαδή, πρέπει έχεις παίξει έστω και μία φορά σε ποδοσφαιρικό αγώνα σε χώρες όπως Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία κι αυτομάτως παίρνεις 12 βαθμούς. Άπαξ και έκατσες έστω και μια φορά στον πάγκο έστω σε ματς  Champions League, δίνει άλλους «5» πόντους. Αν η ομάδα σου παίξει στον τελικό της διοργάνωσης, οι «5» γίνονται αυτόματα «10». Κι ακόμα, άπαξ και έχεις παίξεις στο 70% των αγώνων της Εθνικής ομάδας τα τελευταία δυο χρόνια, αυτοδίκαια παίζει visa για την Αγγλία.

Πρόσεξε, μάστορα, από τις χώρες που είναι έως και το Νο 50 της κατάταξης της FIFA. Εδώ, υπάρχει ένα πρόβλημα. Ο Φινλανδός σέντερ φορ της Νόριτς, αυτός ο Πούκι, που την έκανε σουρωτήρι την Εθνική του Άγγελου και του Τζόνι, θα έχει πρόβλημα, γιατί η Φινλανδία δεν είναι στο top 50 της παγκόσμιας συνομοσπονδίας.

Πάμε τώρα στην Ελλάδα. Σου λένε οι Άγγλοι, της πλάκας είναι οι κύριοι, πρωτάθλημα για χαβαλέ, βάλ’ τους στο 4ο επίπεδο αξιολόγησης, όσον αφορά στη δυναμικότητα του πρωταθλήματος. Τι σημαίνει αυτό; Σ’ το κάνω πενηνταράκια. Όποιος έχει παίξει έστω κι ένα ματς στη Super League 1 έχει μοριοδότηση «6». Αν έχει αγωνιστεί σε περισσότερα του ενός, το μπόνους είναι «12». Αν είναι διεθνής, προστίθενται άλλοι «2», σύνολο 14. Δεν φτάνει το «15» που είναι το όριο. Ο Κουρμπέλης μπορεί να φτάσει μέχρι τους «14» αυτήν τη στιγμή. Αν ο Παναθηναϊκός παίξει στο Champions League σε καμιά δεκαριά χρόνια, θα μπορέσει κι αυτός να πάει στην Αγγλία. Αλλά επειδή ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει ούτε φέτος, ο Κουρμπέλης δεν μπορεί να πάει. Ο Γιαννούλης πήγε γιατί τον έσωσε που έπαιξε με τον ΠΑΟΚ στο Champions League.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα