Βρήκαν το «αρχηγείο», ψάχνουν για τα όπλα

Το «αρχηγείο» του Επαναστατικού Αγώνα εκτιμούν ότι εντόπισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Καλιφρονά και Καλλιδρομίου, στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., μπορεί να μην βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά, όμως οι τρομοκράτες του Επαναστατικού Αγώνα δεν έχουν «καθαρίσει» το διαμέρισμα, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά στην πορεία των ερευνών, δίνοντας στις Αρχές δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, που ίσως οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και άλλων προσώπων – συνεργών του Νίκου Μαζιώτη. Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον Αντώνη Σταμπούλο, πέραν του κλειδιού της μοτοσυκλέτας και του γκαράζ, βρήκαν πάνω του δύο ακόμη κλειδιά με κωδικές ενδείξεις. Προέκυψε πως το ένα κλειδί εξώπορτας πολυκατοικίας και ένα διαμερίσματος.

Από τις έρευνες στο πατρικό σπίτι του Σταμπούλου στο Μαρούσι, προέκυψε πως τα κλειδιά ανήκουν το διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Καλιφρονά και Καλλιδρομίου στην Κυψέλη. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα φαίνεται να έχει ενοικιαστεί πριν από τρεις περίπου μήνες, ίσως τον Ιούνιο, λίγο πριν τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, με πλαστή ταυτότητα από τον Αντώνη Σταμπούλο, ενώ βρίσκονταν πολύ κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Αγιο Αντώνιο. Κάτι που επιβεβαιώνει τις ενδείξεις – εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, πως η ομάδα Μαζιώτη χρησιμοποιούσε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους.

Κι άλλοι με λευκό ποινικό μητρώο
Ο Νίκος Μαζιώτης είχε πει στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που τον εξέτασαν ότι «τη γιάφκα δεν θα τη βρείτε ποτέ», βασιζόμενος στο γεγονός ότι εκτός του Σταμπούλου υπάρχουν κι άλλα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, παντελώς άγνωστα στις Αρχές που θα μπορούσαν να μεταφέρουν τα όπλα χωρίς να τους υποψιαστεί κανείς. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους κι άλλα κλειδιά, που βρέθηκαν τόσο στο πατρικό του 31χρονου συλληφθέντος όσο και στο διαμέρισμα στο Βύρωνα, τα οποία οδηγούν σε ορμητήρια της ομάδας Μαζιώτη, ίσως και στη γιάφκα.

Τέλος, η ΔΑΕΕΒ πραγματοποίησε έρευνα σε έναν χώρο – σχεδιαστήριο, στην οδό Αμφικτύωνος, στο Θησείο, που έχει νοικιαστεί από την αδερφή του Αντώνη Σταμπούλου, σπουδάστρια της Σχολής Καλών Τεχνών, όπου βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, κλειδιά, κ.ά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα