«Βροχή» από βόμβες μολότοφ σε Στουρνάρη και Πατησίων

Εκτεταμένα επεισόδια προκάλεσαν «μπαχαλάκηδες» στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου –κυρίως στις οδούς Στουρνάρη και Πατησίων- λίγο μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Νεαροί κουκουλοφόροι εκτόξευσαν κατά δεκάδες βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ κάποιοι από αυτούς ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου Γκίνη και πετούσαν διάφορα αντικείμενα. Σε διαρκή επικοινωνία με τις εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου βρίσκεται η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αν τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου συνεχιστούν και ενταθούν.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι αστυνομικές δυνάμεις, πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια είχαν παραταχθεί γύρω από το Πολυτεχνείο για να μην μπορέσουν να πλησιάσουν αντιεξουσιαστές και ενωθούν με τους καταληψίες. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, είχαν εντοπιστεί περίπου 150 άτομα που κατευθύνονταν στο Πολυτεχνείο και εμποδίστηκαν να προσεγγίσουν την περιοχή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα επεισόδια προκαλούν περίπου 70 άτομα που έχουν καταλάβει το κτίριο Γκίνη.

Η Αστυνομία έκανε μεγάλη χρήση χημικών και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική σε πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι του κέντρου των Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα