Bullying Ιβάν στους δικαστές: Άχνα οι εισαγγελείς…(οι γνήσιοι, όχι αυτοί του OPEN…)

Το πράγμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να παρέμβουν εδώ και τώρα όλα τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης, από το Άρειο Πάγο μέχρι την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κι ό,τι άλλο κυκλοφορεί. Ο Σαββίδης, με το πρόσχημα ότι «και οι κρίνοντες, κρίνονται» (σιγά την ανακάλυψη, δηλαδή), πάει να ξεφτιλίσει σύσσωμη τη Δικαιοσύνη. Όπου βλέπει δικαστή που δεν του αρέσει, τον πυροβολεί με τα Μέσα του. Τελευταία, στόχος είναι και  ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Να το πάρουμε από την αρχή: Μόλις βγαίνει η απόφαση της ΕΕΑ, αρχίζει τις καταγγελίες για τον Τζουλάκη, τον Φαραντούρη, τη Μαρούπα κι όποιον πάρει ο χάρος. Έχτισε βίλες στη Ζάκυνθο ο Φαραντούρης, που ψήφισε υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, σου λέει το Σαββιδοτεχνείο. Το διαβάζει αυτό το ΠΑΟΚι και τρελαίνεται. Όπως το γράφει, δηλαδή, το Σαββιδοτεχνείο, πάει να πει ότι μόλις ψήφισε κατά του ΠΑΟΚ, τα τσέπωσε κι έχτισε τρεις βίλες. Πότε πρόλαβε, ρε; Τις βίλες τις είχε βέβαια, αλλά για το Σαββιδοτεχνείο λίγη σημασία έχει. Τις έχτισε, λέει. Μάλιστα.

Κι αφού το sdna έκανε έρευνα ότι ο Φαραντούρης έχει βίλες, γιατί το σταμάτησε εκεί; Ο Σκουτέρης που αθώωνε τον ΠΑΟΚ τα χαράματα, έχει ή δεν έχει βίλα; Έμεινε με την απορία ο λαός του ΠΑΟΚ. Μήπως έχει κι αυτός καμία; Ο Γεράσιμος Διονυσάτος, που είχε τον γιο του στο ΟΡΕΝ του Σαββίδη και δεν το γνώριζε και ζήτησε να ενημερωθεί αρμοδίως από την ΕΠΟ αν πράγματι ανήκει στον Ιβάν, σε τι οικονομική κατάσταση είναι; Και γι’ αυτό πρέπει να μας πληροφορήσει το Σαββιδοτεχνείο. Ύστερα, βίλα δεν έχει μόνο ο Φαραντούρης. Έχει κι ο Βασιλάκης ο Γκαγκάτσης. Ούτε και γι’ αυτό γράφει τίποτα. Να κάνει μία σύγκριση, ποια από τις δυο είναι καλύτερη, αν έχει σπα και τα ρέστα.

Προσφεύγει στο ΣτΕ και το Διοικητικό Εφετείο ο ΠΑΟΚ για προσωρινή διαταγή για την απόφαση της ΕΕΑ και παίρνει το μακρύτερο. Δεν έπρεπε να υποβιβαστεί που προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια; Έπρεπε. Ποιος τον έσωσε; Η Super League1. Πάει ο Ολυμπιακός στο Διαιτητικό Δικαστήριο και ζητάει τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, απορρίπτεται η προσφυγή του. Τους τακτικούς δικαστές που αθώωσαν τον ΠΑΟΚ, τους έψαξε καθόλου το Σαββιδοτεχνείο, μήπως έχουν φτιάξει κι αυτοί καμιά βίλα, όπως ο Φαραντούρης; Να μην ξεφύγω, όμως.

Εδώ δεν μιλάμε για bullying των δικαστών. Εδώ μιλάμε για Κλιντ Ίστγουντ, «ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος». Όποιος δικαστής μάς βολεύει, ας έχει και δέκα βίλες. Όποιος δεν μας βολεύει, το ψάχνουμε.  Στο δόξα πατρί κι απάνω τούρλα. Καταγγελίες για τον Φιλόπουλο, καταγγελίες για τον Βρυώνη. Φοβερά πράγματα. Γιατί, λέει, τους έριξε σφαλιάρα το CAS κι έπρεπε να παραιτηθούν. Καλά, αυτοί μονάχοι τους αποφάσισαν ότι είχε δεσμευτικό χαρακτήρα η απόφαση της ΕΕΑ; Δεν στηρίχθηκαν κάπου; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Και να σου πω ποιο είναι το χειρότερο, μάστορα; Κανένας δεν δέχεται να πάει στην Εφέσεων. Είναι ο άλλος καριερίστας δικαστής, εφέτης, και θα πάει να καταδικάσει τον ΠΑΟΚ; Πλάκα κάνουμε τώρα; Είπανε στους αναπληρωματικούς, τη Χαρίκλεια Ηλιοπούλου και τον Ιωάννη Παπαϊωάννου. Αρνήθηκαν. Σου λένε, πού πάμε να μπλέξουμε τώρα με τους Βέργηδες και τους Παπαθεοδώρου. Κι άπαξ και κοτσάρουμε καμία μήνυση ότι δεν έχουμε βίλες, καμία σημασία. Είναι να μη φας τη λάσπη.

Κι εγώ μία υπόθεση κάνω. Πες ότι η Ηλιοπούλου και ο Παπαϊωάννου έχουν από μία βίλα. Δουλεύουνε τόσα χρόνια, κατάφεραν να φτιάξουν από μία βίλα. Μάλιστα. Πας να δικάσεις; Στη γωνία σε περιμένει το Σαββιδοτεχνείο. Βίλα, σου λέει, έχει η Ηλιοπούλου, άρα κάτι δεν πάει καλά. Σάμπως έχει καμία σημασία πώς την απέκτησες; Άπαξ και την έχεις και καταδικάσεις τον ΠΑΟΚ, τελείωσε.

Έτσι είναι. Τέτοια τρομοκρατία δεν έχουνε ξαναφάει οι δικαστές. Μην πας μακριά. Εδώ ορίστηκε από το Ειρηνοδικείο ο Διονύσης Σιγουράκος να δικάσει την προσφυγή του Ολυμπιακού για να μην ισχύσουν οι αλλαγές από την τελευταία γενική συνέλευση της ΕΠΟ, και το παλικάρι αρνήθηκε. Είχε δικάσει το 2-15 μία προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας κατά της ΕΠΟ την απέρριψε κι άκουσε όσα δεν θ’ ακούσει σ’ ολόκληρη τη ζωή.

Και πώς το παρουσίασε το θέμα το Σαββιδοτεχνείο; Ότι αρνήθηκε ο Σιγουράκος και ο αντικαταστάτης του δικαίωσε τον Ολυμπιακό. Λες και γι’ αυτό δήλωσε κώλυμα ο Σιγουράκος. Για να έρθει ο αντικαταστάτης του και να δικαιώσει τον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό σου λέω ότι πρέπει να παρέμβει τώρα ο εισαγγελέας για τους… Κλιντ  Ίστγουντ.

Για το διοικητικό Εφετείο και το ΣτΕ, όμως, που είχε προσφύγει ο ΠΑΟΚ για την προσωρινή διαταγή, δεν έβγαλε κουβέντα το Σαββιδοτεχνείο. Μέχρι τον Φιλόπουλο και τον Φαραντούρη φτάνει το πάπλωμα, που έγραψε κι ο Θουκυδίδης. Ανακοινώσεις, κόντρα ανακοινώσεις, Δουξ της Μενεμένης Λευτεράκης, Φιγούρας Κυριάκος, Κόλκας και άλλοι Σαββιδοτέχνες, όλοι έτοιμοι για όλα.

Κι εντάξει. Υπάλληλοι είναι. Το καταλαβαίνω. Μεροκάματο βγάζουνε τα παλικάρια, και καλό μεροκάματο. Δικαιοσύνη υπάρχει στην Ελλάδα ν’ ασχοληθεί; Πάμε παρακάτω. Λέει ο Σιγουράκος ότι δεν θέλει να δικάσει, δικαιώνεται ο Ολυμπιακός, και στο καπάκι τι γράφουνε οι Σαββιδοτέχνες; Ότι η έδρα μιλάει καρδιτσιώτικα. Μάλιστα. Και ποιος είναι από την Καρδίτσα; Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τσιάρας. Πάει να πει ότι έριξε τηλέφωνο. Αυτό σημαίνει ότι η έδρα μιλούσε καρδιτσιώτικα.

Όταν, όμως, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων, Μιχάλης Κακουλίδης, δήλωσε στον Θωμαΐδη στον SportFm ότι ο ΠΑΟΚ πίεζε τον Σκουτέρη να τιμωρήσει την ομάδα για την υπόθεση της φανέλας, κανένας Σαββιδοτέχνης δεν έγραψε τίποτα. Η ΠΑΕ Ποντίων είχε τιμωρηθεί, γιατί σ’ ένα ματς κατέβηκε με σύνθημα στη φανέλα «Δεν ξεχνώ» τη Γενοκτονία των Ποντίων. Και τιμωρήθηκε! Και βγαίνει ο Κακουλίδης και τα χώνει φόρα-παρτίδα στην Ποντιάρα τον Σαββίδη. Γιατί;

Διότι ο Σαββίδης ήθελε να βγάλει πρόεδρο στην ΕΠΣ Θράκης τον Γαβριηλίδη, που εκλεγόταν από τα μειονοτικά χωριά. Όπως και βγήκε, δηλαδή. Ο Γαβριηλίδης είχε ταχθεί υπέρ της τιμωρίας της ΠΑΕ Ποντίων. Τότε, όμως, ο Αλαφούζος δεν ήταν στα μέλια με τον Σαββίδη και ο SportFm, το δούλεψε καλά το ρεπορτάζ. Οι Σαββιδοτέχνες; Μαρμάγκα, μάστορα. Τουμπέκα.

Και τώρα που το θυμήθηκα. Όταν ο Γραμμένος πήγε ένα βράδυ σαν τον φαντομά και έκλεψε με ριφιφί το άρθρο 30 από τον πειθαρχικό κώδικα, οι Σαββιδοτέχνες το έψαξαν μπας κι έχτισε καμία βίλα; Ερώτηση κάνω. Ο Βάγγος είναι έντιμος άνθρωπος, να μην μπούνε στον κόπο να ψάξουνε οι Σαββιδοτέχνες. Ό,τι κάνει, το κάνει για το καλό του ποδοσφαίρου.

Αυτά τα ωραία κάνει ο Ιβάν με τους Σαββιδοτέχνες. Και μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές. Μάλιστα. Και ρωτάω τώρα εγώ: ο επιτελικός Γεραπετρίτης έχει τίποτα να πει; Ο λύνων και ο δένων της κυβέρνησης δεν τα βλέπει όλα αυτά; Τα βλέπει και τα παραβλέπει. Και γιατί δεν μιλάει; Όταν ήταν να τη γλιτώσει ο ΠΑΟΚ, έτρεχε μέρα μεσημέρι να περάσει τροπολογίες για να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών κι όχι με υποβιβασμό. Τώρα που οι δικαστές τρέμουν να δικάσουνε τον ΠΑΟΚ, μην τους περιλάβει το Σαββιδοτεχνείο, πού κρύβεται ο επιτελικός;

Η «Α» και η iapopsi.gr έκαναν μία πρόταση την περασμένη Τρίτη. Να βάλουνε στην Εφέσεων τον Σκουτέρη και τον Διονυσάτο. Ποια γενική συνέλευση της ΕΠΟ και παπαριές, για τους αντικαταστάτες του Φιλόπουλου και του Βρυώνη. Με δίδυμο Διονυσάτο και Σκουτέρη και Βόκα από τη Θεσσαλονίκη, το ’ λυσε το πρόβλημα ο επιτελικός. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Μία τροπολογία να περάσει και καθάρισε. Να δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ, να παραιτήσει και τον Αυγενάκη, και όλα καλά κι όλα ωραία, χτες ήσουν μ’ άλλονε παρέα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα