ΧΑ: Μεγάλη μεταβλητότητα

Ο Γενικός Δείκτης, περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, υποχωρεί κατά 0,02% και διαμορφώνεται στις 651,92 μονάδες, με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης κινείται σε σταθεροποιητικό επίπεδο, με την Εθνική Τράπεζα  και την Τρ. Πειραιώς να καταγράφουν άνοδο της τάξης του 2%. Στον αντίποδα, η Eurobank σημειώνει πτώση 1,95% ενώ οριακή άνοδος και για την Alpha Bank στο 0.23%

Στο ταμπλό ξεχωρίζει η άνοδος της Μυτιληναίος η μετοχή της οποίας αυξάνεται κατά 2%. Γύρω στο  1% διαμορφώνονται τα κέρδη και για τις μετοχές των JUMBO, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ  και Τέρνα Ενεργειακή.

Η ελληνική αγορά,κατέγραψε ένα τριήμερο πτωτικό σερί, το οποίο ωστόσο, απέφυγε τις ακραίες διακυμάνσεις που παρουσιάστηκαν στις διεθνείς αγορές.Αν και οι ευρωπαϊκές αγορές δίνουν το θετικό σήμα, οι ξένοι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής ενόψει των στοιχείων που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα για το ΑΕΠ και την απασχόληση. Διεθνώς, ώθηση στο επενδυτικό κλίμα δίνουν και οι αναφορές ότι η Fed θα μπορούσε να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων με βραδύτερο ρυθμό από το αναμενόμενο.

Διαβάστε επίσης