Χαιρέτα μου τον πλάτανο (της Πανεπιστημίου)

Γνώμωνας των παρεμβάσεων πρέπει να έιναι η εύρυθμη λειτουργία της πόλης, όχι μόνο καλλωπιστικά και... περιπατητικά, αλλά και συγκοινωνιακά

Δεν εξηγείται αλλιώς! Αυτά τα όνειρα να κάνει την Πανεπιστημίου σαν παριζιάνικο βουλεβάρτο πρέπει να κόλλησαν στον δήμαρχο της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη, από τα… γαλλικά που εκστομίζουν οι οδηγοί που εδώ και περίπου 18 μήνες κινούνται καθημερινά στα σημεία της πρωτεύουσας που έχουν γίνει οι πιλοτικές παρεμβάσεις του «Μεγάλου Περιπάτου».

Ο Κίτσος, όμως, δεν είναι λαϊκιστής και το ερώτημα δεν έχει να κάνει με τις γκρίνιες κάποιων, π.χ., για το πόσο νερό θα χρειαστούν τα πλατάνια και για το αν οι ογκώδεις ρίζες τους θα ξηλώσουν τα μάρμαρα που θα τοποθετηθούν.

Έχει να κάνει με το αν τελικά ο καλλωπισμός και το… φάρδεμα του δρόμου με τα φαρδύτερα πεζοδρόμια στην Ελλάδα γίνεται συντονισμένα και με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία –όχι μόνο… περιπατητικά αλλά και συγκοινωνιακά– της πόλης.

Διότι τη Δευτέρα επανέρχεται ο Δακτύλιος και μόλις προ ολίγων ημερών ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, δημοσιοποίησε την πρόθεσή του για δημιουργία Ενιαίου Παρατηρητηρίου Μεταφορών στην Αττική στο πλαίσιο του σχεδίου «Ανάσα για την Αθήνα», για το οποίο υπάρχει μάλιστα σχετική πρόταση του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Σε αυτήν την «ανάσα», ας πούμε, περιλαμβάνονται και οι πλάτανοι με τα παρτέρια του δημάρχου; Ή θα τα φυτέψουμε πρώτα και μετά θα χαιρετάμε τον πλάτανο από τα κολλημένα στην κίνηση αυτοκίνητά μας;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα