Χάκερς “εισέβαλλαν” στον κόσμο του Twitter, διαρρέοντας πάνω από 200 εκατ. email χρηστών

Πρόκειται για «μία από τις πιο σημαντικές διαρροές που έχω δει», σύμφωνα με ερευνητή

Χάκερς έκλεψαν τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περισσότερων από 200 εκατομμυρίων χρηστών του Twitter και τις δημοσίευσαν σε ένα διαδικτυακό φόρουμ, σύμφωνα με έναν ερευνητή ασφαλείας.

Ο συνιδρυτής της ισραηλινής εταιρείας κυβερνοασφάλειας στον κυβερνοχώρο «Hudson Rock», Alon Gal, δήλωσε ότι η παραβίαση θα οδηγήσει «δυστυχώς σε πολλά hacking, στοχευμένο phishing και doxing». Ο ίδιος δήλωσε στο LinkedIn ότι πρόκειται για «μία από τις πιο σημαντικές διαρροές» που έχει δει.

Το Twitter δεν σχολίασε τα ανωτέρω. Μάλιστα, ο Gal έκανε την πρώτη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 24 Δεκεμβρίου ενώ δεν είναι σαφές ποια μέτρα- και εάν- έχει λάβει το Twitter για να διερευνήσει το ζήτημα. Στο μεταξύ, στιγμιότυπα από το φόρουμ των χάκερ, όπου εμφανίστηκαν τα στοιχεία των χρηστών, έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Πάντως, το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα ότι τα δεδομένα στο φόρουμ ήταν αυθεντικά και προέρχονταν από το Twitter ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ταυτότητα ή την τοποθεσία του χάκερ ή των χάκερ που βρίσκονται πίσω από την παραβίαση.

Επίσης, οι ισχυρισμοί σχετικά με το μέγεθος και την έκταση της παραβίασης αρχικά ποικίλλουν, με τους πρώτους λογαριασμούς τον Δεκέμβριο να αναφέρουν ότι εκλάπησαν 400 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμοί τηλεφώνου. Μάλιστα, μπορεί να συνέβη ήδη από το 2021, πριν ο Έλον Μασκ αναλάβει την ιδιοκτησία της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα