Χάλκινη στην Γλασκώβη η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ με 4.65

Την κατάκτηση του πρώτου της μεταλλίου στον κλειστό στίβο πανηγυρίζει η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία με το έγκυρο άλμα της στα 4.65 κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και να πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Στο ίδιο ύψος έμεινε και η Κατερίνα Στεφανίδη, αλλά ήταν 4η λόγω περισσότερων χαμένων προσπαθειών. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, έμεινε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια μακριά από το βάθρο.

Αυτό είναι συνολικά το 33ο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κλειστού στίβου και το τέταρτο συνολικά στη διοργάνωση της Γλασκώβης.

Ο τελικός δεν ξεκίνησε “ζεστά” για την Κατερίνα Στεφανίδη η οποία πέρασε τα 4.65 με την τρίτη προσπάθεια κι έμεινε στον τελικό, ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τόσο τα 4.45 στα οποία ξεκίνησε τον αγώνα της όσο και τα 4.65.

Το 4.75 δυσκόλεψε πάλι τόσο την Στεφανίδη όσο και την Κυριακοπούλου και αμφότερες έκαναν δύο αποτυχημένες προσπάθειες. Το συγκεκριμένο ύψος αποτέλεσε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Στεφανίδη η οποία έμεινε στα 4.65 και στην τέταρτη θέση μαζί με την Αντζέλικα Μόζερ από την Ελβετία.

Εκεί σταμάτησε και η Νικόλ Κυριακοπούλου η οποία όμως πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Διαβάστε επίσης