Χαμένος ο Ιβάν στις εκλογές, ψάχνεται με Κυριάκο…

«Πάτωσαν» οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη στήριξη του ΠΑΟΚάρχη Σαββίδη

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πάει ο Αλέξης και χάνει 10-0 σ’ επίσημο ευρωπαϊκό ματς και παραμένει προπονητής στον ΣΥΡΙΖΑ. Λες και δεν έγινε τίποτα. Και δεν μιλάμε, τώρα, ότι χάνεις 1-0, 2-0, άντε και 3-0, και τα ρίχνεις στη διαιτησία γιατί δεν υπάρχει VAR στις εκλογές.

Εδώ σου παίρνουνε και τα σώβρακα και τις κάλτσες μαζί, κι εσύ συνεχίζεις να κάθεσαι στον πάγκο. Να το κάνει κανένας προπονητής που κάθεται απάνω στο συμβόλαιο για να κονομήσει, το καταλαβαίνω. Λεφτά είναι αυτά. Κορόιδο είναι να παραιτηθεί;

Ο Αλέξης, όμως, τι δουλειά έχει με την αποζημίωση; Αριστερός είναι ο Τσίπρας, υπεράνω χρημάτων το παλικάρι, ιδεολόγος αριστερός και παραμένει προπονητής. Ο Σαμαράς είχε παραιτηθεί για 3,5-0 κι ο Αλέξης παραμένει με 10-0.

Κόμμα εξουσίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Να πάει, δηλαδή, ο Ολυμπιακός και να χάσει 10-0 από τον ΠΑΟΚ και να έλεγε ο Μαρτίνς ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, θα τον είχανε πάρει με τις ντομάτες. Για τον Αλέξη, όμως, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Συνεχίζει σαν τις μπαταρίες Duracell.

Και πλακώσανε διάφοροι αναλυτές της δεκάρας και σου λέει ότι ο Αλέξης συνετρίβη κι αραδιάζουνε ένα κάρο παπαριές. Καμία συντριβή δεν γνώρισε ο Τσίπρας, λέω εγώ. Πήρε εκεί γύρω στο 24%, παρά κάτι ψιλά. Μάλιστα. Λίγο είναι; Πολύ είναι, λέω εγώ.

Τεράστιο είναι το ποσοστό. Τον ψηφίσανε ένας στους τέσσερις ψηφοφόροι. Κατάφερε, δηλαδή, να παραμυθιάσει έναν στους τέσσερις. Τεράστια επιτυχία. Με τόσους νεκρούς στο Μάτι, στη Μάνδρα, το χαρτζιλίκι στους συνταξιούχους, το ξεπούλημα της Μακεδονίας και του Αιγαίου μαζί, και πήρε 24%. Θρίαμβος είναι αυτό το ποσοστό. Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή.

Είναι, όμως, και το άλλο. Τίγκαραν οι πλατείες από τις διαμαρτυρίες για το ξεπούλημα της Μακεδονίας κι ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι είναι χρυσαυγίτες και εθνικιστές όλοι αυτοί που κρατάνε ελληνικές σημαίες. Κι από αυτούς ζητούσε να πάρει ψήφους. Από τους φασίστες, δηλαδή. Αυτούς που αποκαλούσε εθνίκια  ο Καρανίκας.

Γίνονται δεκτές τέτοιες ψήφοι χρυσαυγιτών και φασιστών κι εθνικιστών; Ένα αριστερό κόμμα και προοδευτικό, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τις δεχότανε κανονικά τέτοιες ψήφους, βέβαια. Δεν έχει χρώμα το ψηφαλάκι, Αλέξη. Ό,τι πέσει μέσα, καλοδεχούμενο.

Πάμε στα καλύτερα, τώρα. Στη Μακεδονία ο Αλέξης πήρε κάτω από το 20%. Μάλιστα. Κανονικά, δηλαδή, αφού δεν άλλαξε προπονητή ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει ν’ αλλάξει παίκτες, να πάρει καινούργιους, πρέπει να κάνει μεταγραφές για τις εθνικές εκλογές.

Δεν γίνεται αυτοί που χάσανε 10-0 να παίξουνε μπάλα. Τελειωμένοι είναι. Κι αν στην Ελλάδα χάσανε 10-0, στη Μακεδονία το σκορ έγραψε 15-0. Μ’ αυτούς τους παίκτες θα πάει να παίξει στον τελικό τον Ιούλιο;

Εγώ, λοιπόν, θα προτείνω στον Αλέξη να κάνει δυο κινήσεις να τους πάρει τα σώβρακα. Να βάλει υποψήφιους βουλευτές τον Βιεϊρίνια και τον Πέλκα. Στο 40% και βάλε θα φτάσει τα ποσοστά του.

Και μην πει κανένας ότι ο Αντρέ είναι Πορτογάλος. Όπου θέλει ο καθένας βάζει για βουλευτής. Να βάλει τον Βιεϊρίνια και με σύνθημα «τιναφτόρε». Δεν κάνω καθόλου πλάκα. Καλοκαίρι έρχεται, ο Βιεϊρίνια είναι με τις πατερίστες από την εγχείριση που έκανε, να πάει περιοδείες.

Άχαστος θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και με τον αρχηγό Πέλκα μαζί.

Και μην πει κανένας ότι ο Βιεϊρίνια με τον Δημήτρη τον Πέλκα είναι για να παίζουνε μπάλα και δεν ξέρουνε από εξωτερική πολιτική, μισθούς, συντάξεις και τα ρέστα. Ο Γεωργούλης, δηλαδή, ξέρει από Ευρωβουλή;

Η Νοτοπούλου, που ψάχνει στον πάτο να βρει καμιά ψήφο, τι ξέρει εκτός από το να είναι όμορφη; Έχει καμιά οξεία πολιτική σκέψη; Ο Κωστάκης ο Αρβανίτης βγήκε ευρωβουλευτής επειδή από το πρωί μέχρι το βράδυ κρατούσε το θυμιατό και λιβάνιζε τον Τσίπρα, και δεν θα βγει ο Βιεϊρίνια;

Στο άνετο, λέω εγώ. Να παίρνουνε μαζί με τον Πέλκα και τις δυο κούπες στην περιοδεία στη Μακεδονία. Υπάρχει άνθρωπος που δεν θα τους ψηφίσει; Αυτό πρέπει να κάνει ο Αλέξης, αλλιώς θα τον φάει η μαρμάγκα και θα ψάχνει ομάδα να τον διώξει από προπονητή.

Να το σοβαρέψουμε, όμως. Αρκετά με την πλάκα. Η «Α» κι εγώ προσωπικά πέσαμε σε μεγάλη γκάφα με τον Ιβάν Σαββίδη. Την πατήσαμε. Τι Μπερλουσκόνι της Ελλάδας τον γράψαμε, τι Μακεδονάρχη, τι πρωθυπουργό της Βόρειας Ελλάδας.

Τζίφος. Τίποτα δεν είναι απ’ αυτά ο Ιβάν. Της πλάκας ιστορία είναι, τελικά, ο Σαββίδης. Στο τσεπάκι του τον λαό του ΠΑΟΚ είχε ο Σαββίδης και ό,τι διαταγή έδινε για τις εκλογές, θα την εκτελούσαν οι ΠΑΟΚτσήδες. Τρίχες.

Ο λαός του ΠΑΟΚ τον έγραψε κανονικά εκεί που δεν πιάνει μελάνι τον Ιβάν και τον Giorgakis μαζί. Τον πούλο πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία. Όπου ανακατεύτηκε ο Ιβάν στις εκλογές, τα έκανε μαντάρα. Ο Ζαγοράκης με την ψυχή στο στόμα πήγαινε μέχρι τις καθυστερήσεις.

Υποστήριξε τον Ορφανό, τίποτα κι από ’κεί. Η Νοτοπούλου είναι άλλο ανέκδοτο. Πανηγυρίζει γιατί έβγαλε δύο έδρες στο δημοτικό συμβούλιο, όπως και ο Ορφανός με τον Ζέρβα. Δηλαδή, το κορίτσι είναι ανέκδοτο με τον Τοτό.

Ο Ιβάν έδωσε γραμμή να μην ψηφιστεί ο Ταχιάος, κι αυτός ήλθε πρώτος. Ποιος Σαββίδης, πλάκα κάνουμε τώρα; Την ημέρα των εκλογών οι Σαββιδοτέχνες γράφανε φοβερά άρθρα για να τυλίξουνε τον λαό του ΠΑΟΚ.

Μοίραζαν αβέρτα τον σανό. Κάτι τύποι που νομίζουν ότι είναι παράγοντες του ΠΑΟΚ και το παίζουνε δημοσιογράφοι, γράφανε τι δεν πρέπει να ψηφίσουνε οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Όχι τι πρέπει να ψηφίσουνε, αλλά τι δεν έπρεπε. Δεν έπρεπε να ψηφίσουνε τον Ταχιάο, τον Τζιτζικώστα και ποτέ τη Ν.Δ.

Και κάτσανε επάνω στο παγωτό. Έτσι είναι, όμως. Άπαξ και νομίζεις ότι επειδή παίρνεις 100 like μπορείς να κουμαντάρεις και την ψήφο του ΠΑΟΚτσή, χαιρέτα μας τον πλάτανο. Νομίζανε αυτοί οι Σαββιδοτέχνες ότι οι κυβερνήσεις βγαίνουνε από το Facebook.

Έτσι είναι. Κι ο Ιβάν έπαθε πατατράκ στις εκλογές, όχι μόνο ο Αλέξης. Ο λαός του ΠΑΟΚ, σου λέει, όλα καλά με τον Ιβάν, αυτός μας έβγαλε από το χαντάκι, αλλά δεν είπε καμιά κουβέντα για τη Μακεδονία, όταν καιγόταν το πελεκούδι με τα συλλαλητήρια.

Το ιδιωτικό τζετ έπαιρνε και βουρ για το Ροστόφ ο Ιβάν, για να μην είναι εδώ. Δεν τα βλέπανε αυτά οι ΠΑΟΚτσήδες; Τα βλέπανε. Τη Μακεδονία ξεπούλησε ο Τσίπρας με τον Κοτζιά, και ο Σαββίδης είχε την απαίτηση από τον λαό του ΠΑΟΚ να πάει να τους ψηφίσει, γιατί τους πήρε το νταμπλ.

Κι εδώ έκανε λάθος η «Α» με τους ΠΑΟΚτσήδες. Δεν τρώνε σανό, τελικά, οι ΠΑΟΚτσήδες. Αυτό έδειξε η κάλπη. Ισχυρή συνείδηση έχουν. Την πατήσαμε. Και δεν έχουμε τίποτα συστολές να το παραδεχτούμε. Κάναμε λάθος. Τέλος! Ο λαός του ΠΑΟΚ έβαλε πάνω από τον ΠΑΟΚ τη συνείδησή του.

Κι ο Ιβάν είδε ότι γυρίζει το έργο, μετά τις εκλογές. Κι εκεί που τα Μέσα του παίζανε Τσίπρα και τα μυαλά στα κάγκελα, το γυρίζουνε στον Μητσοτάκη σιγά-σιγά. Ήτανε με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πούτιν της Ελλάδας, όπως αποκαλούσε τον Τσίπρα. Είδε ότι ο Αλέξης δεν τραβάει και το άλλαξε το έργο.

Δύο μέρες πριν από τις εκλογές έβαλε το Σαββιδοτεχνείο να κάνει γκάλοπ για το ποιο κόμμα θα ψήφιζαν. Έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 35%. Και το κατέβασε ο Ιβάν. Σου λέει, στα σάιτ ψηφίζουνε μόνο κάτι καμένοι ΠΑΟΚτσήδες που νόμιζαν ότι ο Αλέξης τους έδωσε το πρωτάθλημα, και δεν το πήρανε ο Βιεϊρίνια κι ο Πέλκας με τον Πασχαλάκη και τον Βαρέλα.

Και δεν είναι κακό, βέβαια, αυτό που κάνει ο Ιβάν. Φραγκάτος είναι, φορτωμένος στο ρούβλι. Τη μία ήταν με τον Τσίπρα, τώρα είναι με τον Μητσοτάκη. Έτσι παίζουν οι φραγκάτοι. Άλλωστε, όταν είχε πάει μαζί με τον Μαρινάκη στον Μητσοτάκη, μόνο η «Α» το έχει γράψει αυτό, ότι ο Ιβάν το έπαιζε δίπορτο.

Και καλά έκανε και το είχε δίπορτο. Άμα περίμενε από τον Τσίπρα και τον Καμμένο τον Πάνο να του φτιάξει τη νέα Τούμπα, θα νυχτώνανε. Ο Τσίπρας με τον Πάνο ήταν μόνο για να κρατάνε στα χέρια τους τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Από κοκό, τίποτα, μόνο κακαρίσματα.

Κι ο Μπουτάρης με τις μεγάλες δηλώσεις και η Περιφέρεια τα ίδια. Όλοι συμφωνούσαν ότι ο ΠΑΟΚ θα έφτιαχνε τη νέα Τούμπα και τη χτίζανε κάθε μέρα στο μιλητό. Σου λένε, ο Ιβάν είναι μαζί μας και ο λαός του ΠΑΟΚ σαν τους τυφλοπόντικες και θα μας ψηφίσει. Πάτησαν κι αυτή την μπανανόφλουδα.

Πραγματικά, πώς τα φέρνει η καριόλα η ζωή. Να την έχουμε έτοιμη τη νέα Τούμπα οι ΣΥΡΙΖΑίοι στο μπλα-μπλα και να έρθει ο Μητσοτάκης να τη χτίσει…

Ο Τσίπρας κράτησε τον… Βαρέλα!

Έμεινε ο Βαρέλα στον ΠΑΟΚ. Με το εισιτήριο στο χέρι ήτανε να πετάξει για την Αραπιά ο Βαρέλα, γιατί εκεί του δίνανε τα περισσότερα. Έκανε και παιδικό πάρτι στο σχολείο το παιδί του, έπεσε κορόμηλο το δάκρυ, γιατί είναι πολύ αγαπητό παιδί.

Και τον γυρίσανε πίσω από το αεροδρόμιο για να υπογράψει με όσα λεφτά ήθελε. Κα γράφουνε οι Σαββιδοτέχνες ότι ο Ιβάν έδωσε εντολή «κλείστε τον». Μάλιστα. Μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε από τις σκάλες, ο Ιβάν έπρεπε κάτι να βρει για ν’ ασχολείται ο λαός του ΠΑΟΚ.

Δηλαδή, άφησε τον άνθρωπο να πακετάρει για το αεροδρόμιο και μετά κατάλαβε ότι χρειάζεται στον ΠΑΟΚ; Και γιατί δεν το έκανε αυτό από πριν; Τι άλλαξε; Η σφαλιάρα στον Τσίπρα άλλαξε.

Του στοίχισε κάτι παραπάνω του Ιβάν ο Βαρέλα με την ήττα του Τσίπρα. Άμα ο ΣΥΡΙΖΑ κρατούσε τα ποσοστά του, τώρα ο Βαρέλα θα ήτανε μια ωραία ανάμνηση. Άλλωστε, κι ο μικρός Giorgakis τον αποχαιρέτησε στο instagram. Κανένας αναντικατάστατος, σου λέει. Δηλαδή, σ’ έχουμε γραμμένο κανονικά που φεύγεις.

Ο Κυριάκος στο ΚΙΝΑΛ

«Ο μόνος άνθρωπος που ξέρει με συνέπεια να κρατάει τη Θεσσαλονίκη χαρούμενη! Που η δική του χαρά σταματάει για να δουλέψει για τη χαρά των άλλων… Η παραμονή του Βαρέλα και όσα έρχονται τις επόμενες μέρες, έχουν την υπογραφή του!» Αυτό έγραψε στο instagram ο Κυριάκος στο τετράγωνο, όπως τον βάφτισα εγώ.

Κυριάκος Κυριάκος ίσον Κυριάκος στο τετράγωνο. Για τον Σαββίδη, βέβαια. Μάλιστα. Ο Κυριάκος στο τετράγωνο θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές. Τον γουστάρουνε στο ΚΙΝΑΛ γιατί έχει λέγειν. Δεν έχει σημασία τι λέει, αλλά ότι λέει. Αυτό μετράει.

Εμένα, βέβαια, μου στερεί μεροκάματο αν φύγει από τον ΠΑΟΚ, αλλά έχω να του δώσω και μια συμβουλή. Άπαξ κι αρχίσει το Σαββιδοτεχνείο να γράφει δεξιά κι αριστερά ότι τον στηρίζει ο Σαββίδης, είναι χαμένος από χέρι.

Όπου αναμείχτηκε ο Σαββίδης, στις περασμένες εκλογές, έπεσε σε μπανανόφλουδα, όπως μπορείς να διαβάσεις στη διπλανή στήλη. Από μακριά κι αγαπημένοι με τον Ιβάν, αν θέλει να βγει βουλευτής.

 

Διαβάστε επίσης