Χαμός στη Ν.Δ. με τον Κωστή Χατζηδάκη κι επεισόδιο στη Βουλή σε… ζωντανή μετάδοση

Αντιδράσεις και σοβαρό επεισόδιο προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη να απορρίψει όλες τις τροπολογίες βουλευτών της συμπολίτευσης. Κατατέθηκαν συνολικά 18 βουλευτικές τροπολογίες, τις οποίες υπογράφουν 17 βουλευτές της ΝΔ, όμως ο Υπουργός έκλεισε τα μάτια.

Η στάση του Κ. Χατζηδάκη προκάλεσε οργή σε αρκετά κοινοβουλευτικά στελέχη της πλειοψηφίας, καθώς η απόρριψη των τροπολογιών τους εκθέτει -όπως οι ίδιοι επισημαίνουν- στην εκλογική τους βάση. «Δεν έχει διάθεση ο υπουργός να επιλύσει χρόνια ζητήματα που «λιμνάζουν» παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος μας έκλεινε το μάτι…» σχολίασε οργισμένος ένας εξ αυτών.

Ο Γιώργος Βλάχος είχε καταθέσει συνολικά 11 τροπολογίες για να συμπεριληφθούν στο χωροταξικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και άκουσε στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης τον Κ. Χατζηδάκη να τις απορρίπτει όλες. Ωστόσο, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η άρνηση του υπουργού να προβεί σε μία νομοθετική βελτίωση για λάθος σε άρθρο του χωροταξικού νομοσχεδίου (132), για την οποία είχε δώσει τις ανάλογες διαβεβαιώσεις. Αυτό δεν διορθώθηκε αρχικά κατά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις, αλλά μετά την αντιπαράθεση που προκλήθηκε η νομοτεχνική βελτίωση που ζητούσε ο βουλευτής της ΝΔ έγινε αποδεκτή από τον υπουργό.

Το κανάλι της Βουλής, κατέγραψε τον Γ. Βλάχο ν’ ανεβαίνει στα υπουργικά έδρανα και να μιλά με έντονο ύφος απευθυνόμενος στους συνεργάτες του υπουργού Περιβάλλοντος, με τις κινήσεις του να καταδεικνύουν τον εκνευρισμό του. «Έλεος πια» φώναξε, με τον Κ. Χατζηδάκη και τον Δ. Οικονόμου να τον κοιτούν αποσβολωμένοι.

Εν συνεχεία, η κάμερα συνέλαβε τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, να τρέχει από πίσω του για να τον προλάβει και να τον καθησυχάσει. Η φασαρία που προκλήθηκε στην αίθουσα ανάγκασε τον προεδρεύοντα, Χαράλαμπο Αθανασίου, να ζητήσει από τους Βλάχο – Οικονόμου να αποχωρήσουν.

Το επεισόδιο συνεχίστηκε και εκτός της Ολομέλειας παρουσία δημοσιογράφων και των βουλευτών της ΝΔ Μπουκώρου και Χρυσομάλλη. «Έλεος. Δεν πάει άλλο. Και η κοροϊδία έχει τα όριά της. Δεν πειράζει, ας έρθουν οι αλλαγές στο επόμενο νομοσχέδιο που θα είναι παχιές οι μύγες» είπε ωρυώμενος ο Γ. Βλάχος.

«Να εξετάζονται οι βουλευτικές τροπολογίες»

Για το θέμα παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος συνέστησε στον υπουργό να μην απορρίπτει ελαφρά τη καρδία τις τροπολογίες κυβερνητικών βουλευτών. «Θα πρέπει να εξετάζονται οι τροπολογίες και να μην απορρίπτονται όταν κατατίθενται από κυβερνητικούς βουλευτές και αφορούν σημαντικά προβλήματα. Αντιθέτως, τυφλά θα ζητείται από τον υπουργό οι βουλευτές να ψηφίζουν…» σχολίασε με νόημα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα