Χαμός στη Super League με εξαπτέρυγα, υποτακτικούς και δορυφόρους

Χαμός έγινε στη Super League στη διάρκεια της άτυπης τηλεδιάσκεψης που είχε θέμα την προοπτική να υπάρξει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ο Ολυμπιακός άναψε κόκκινο προς αυτή την κατεύθυνση, με απίστευτες καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα.

Ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς ήταν κυνικός στη θέση της Πειραϊκής ΠΑΕ

«Εγώ λέω στον Μπέο και στον κάθε Μπέο, ότι οι τέσσερις μεγάλες ομάδες, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ βρίσκουν πιο εύκολα συμβόλαια λόγω εμπορικότητας. Και μην ανησυχείτε για το πρωτάθλημα. Θα βρεθούν άλλες δέκα ομάδες, με κόσμο και ανεξάρτητες, με φιλάθλους και υπαρκτούς ιδιοκτήτες. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτό που είναι ο Βόλος του Μπέου!».

Ο Κώστας Καραπαπάς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Βόλο

«Mιλάμε για κεντρική διαχείριση όταν πρώτα δεν έχουμε λύσει το θέμα με τα γήπεδα και παίζουμε σε χωράφια και όταν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο ομάδες χωρίς φιλάθλους και ιστορία και με σκιές στην ιδιοκτησία. Και ομάδες δορυφόροι. Είναι δυνατόν να έχουμε ομάδες χωρίς γήπεδο, χωρίς εγκαταστάσεις, χωρίς φιλάθλους, χωρίς όνομα στις μετοχές τους; Έτσι θα μιλήσουμε για κεντρική διαχείριση; Έτσι θα πάμε σοβαρά στην επόμενη μέρα για το ποδόσφαιρο; Δηλαδή με ομάδες δορυφόρους και με κάποιους υποτακτικούς που βγάζουν ανακοινώσεις για να ικανοποιήσουν αυτούς που τους χρηματοδοτούν;» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού στην τοποθέτηση του.

«Ακόμα όμως και σε αυτό το θέμα πάμε ανάποδα. Αντί να γίνει μια σοβαρή τεχνοκρατική προσέγγιση και να πούμε ότι θα δουλέψουμε κάποια σενάρια, θα δούμε τους παρόχους και θα συζητήσουμε εμείς λέμε γενικά και αόριστα αν δεχόμαστε κάτι που δεν ξέρουμε τι είναι; Ποιά κεντρική διαχείριση να δεχτούμε; Από ποιό πάροχο; Με ποιά ποσά; Για ποιά διάρκεια; Φιλολογική κουβέντα θα κάνουμε;» πρόσθεσε. Για να καταλήξει: «Εν πάση περιπτώσει εμείς θέλουμε ένα μόνο πράγμα. Να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο και για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα από όλα να ξεμπερδεύουμε με τα εξαπτέρυγα και τους υποτακτικούς. Ο Ολυμπιακός στο παρελθόν έχασε εκατομμύρια από το δικό του συμβόλαιο για να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο και να έχουν όλοι τηλεοπτική στέγη, αλλά με αερολογίες δεν πάμε μπροστά».

Η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ εξέφρασε τη βούληση (όχι πάντως και τη δέσμευση) το θέμα να προχωρήσει και υπήρξε μια κατ’ αρχήν συμφωνία. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές, μη δεσμευτικές, από μια ομάδα εργασίας που θα συσταθεί. Ο Ολυμπιακός πάντως έθεσε ως προϋπόθεση για να συναινέσει σε κεντρική διαχείριση την επίλυση των προβλημάτων με αδιαφανή ιδιοκτησιακά καθεστώτα σε ομάδες χωρίς κόσμο και ιστορία, δορυφόρους, “εξαπτέρυγα” και υποτακτικούς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα