Champions League… με κάθε τρόπο ο Παναθηναϊκός!

Την παρουσία του στους ομίλους του Champions League με όλους τους δυνατούς τρόπους, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, θα επιδιώξει ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από τα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης.

Στον σύλλογο της Αθήνας πιστεύουν πως με τα έσοδα από τον κορυφαίο θεσμό, η ΠΑΕ θα αποτινάξει από πάνω της ένα μεγάλο βάρος από τα χρέη του παρελθόντος και θα μπει σε μία πραγματική πορεία ανάκαμψης για τα επόμενα χρόνια. Σε επαφή που είχαμε με κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΕ, το οποίο δεν κατονομάζουμε για προφανείς λόγους, ενημερωθήκαμε για το πλάνο που έχει καταρτίσει ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του. Πρόκειται στην ουσία για ένα διπλό μέτωπο, το οποίο θα ανοίξει το αμέσως επόμενο διάστημα, μέσω του οποίου θα επιδιωχθεί ο ένας και μοναδικός στόχος, η παρουσία στους ομίλους του κορυφαίου θεσμού σε επίπεδο συλλόγων. Πιο αναλυτικά οι δύο κατευθύνσεις που θα δρομολογήσει σύντομα η ΠΑΕ:

1)Στον Παναθηναϊκό αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις των υποθέσεων της εγκληματικής οργάνωσης και του ύποπτου για χειραγώγηση αγώνα της Βέροιας με τον Ολυμπιακό, τον Ιανουάριο του 2013. Ο λόγος είναι προφανής. Εφόσον η Δικαιοσύνη κρίνει πως η ομάδα του Πειραιά συμμετείχε σε αυτές τις διαδικασίες καθ’ οιονδήποτε τρόπο, το ενδεχόμενο να αποκλειστεί απ’ όλες τις διοργανώσεις, άρα και από τις ευρωπαϊκές, είναι αρκετά πιθανό, πάντα σύμφωνα με τις πηγές μας στα υψηλά κλιμάκια του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός, όμως μας ενημέρωσαν, έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, πως υπάρχει η πολιτική βούληση να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, εφόσον, πάντα, η Δικαιοσύνη αποφανθεί με δεδομένη την ανεξαρτησία της. Παράλληλα, οι «πράσινοι» έχουν επιφορτίσει το νομικό τμήμα της ΠΑΕ να ενημερώνεται και να συνδράμει, ει δυνατόν, στην προσπάθεια της Δικαιοσύνης να διαλευκάνει τις συγκεκριμένες υποθέσεις και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους αναλογούν.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει η σκέψη… ρήξης με την ηγεσία της Λίγκας, όπως ανέφερε από την προηγούμενη εβδομάδα το iapopsi.gr και επιβεβαίωσε ο Γιάννης Αλαφούζος με δηλώσεις του. Ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει με κάθε τρόπο την απόδοση ευθυνών, και μάλιστα το συντομότερο δυνατό, ώστε το νέο πρωτάθλημα να ξεκινήσει με άλλους όρους και ο ίδιος ο σύλλογος, να αποκομίσει οφέλη, που φτάνουν μέχρι και στην απευθείας συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League. Σύμφωνα με τους «πράσινους», η κατάληψη της 2ης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστική, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο Ολυμπιακός είχε συμμετοχή στο ύποπτο για χειραγώγηση παιχνίδι με τη Βέροια.

2)Όλα τα παραπάνω δεν είναι τόσο απλά όσο ακούγονται, καθώς απαιτούνται πολύ λεπτοί χειρισμοί, ενώ και η Δικαιοσύνη χρειάζεται τον χρόνο της για να αποδώσει αποτελέσματα. Επομένως, στον Παναθηναϊκό είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν και να σχεδιάζουν με βάση τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους.

Ως εκ τούτου, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να προχωρήσουν στην ουσιαστική ενίσχυση του ρόστερ, καθώς ο μοναδικός τους στόχος είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόταση στον Μίκαελ Εσιέν, η οποία υπερβαίνει κατά πολύ τις αντικειμενικές οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου.

Όπως φαίνεται, η διοίκηση είναι αποφασισμένοι να τα ρισκάρει όλα, προκειμένου να βγάλει τον Παναθηναϊκό από το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει και τον καθιστά καθηλωμένο σε ένα μέτριο αγωνιστικό επίπεδο.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή μας στα υψηλά κλιμάκια, η φετινή σεζόν έχει επιλεγεί για το μεγάλο ρίσκο, το οποίο ή θα ανοίξει την πόρτα διάπλατα στη νέα εποχή του συλλόγου, ή θα επιφέρει την καταστροφή σε οικονομικό επίπεδο και ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες για τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης