Χανιά: Άνδρας κάνει τρικάβαλο με δύο σκυλιά στο μηχανάκι

«Δεν είναι επικίνδυνο, το κάνω 13 χρόνια»

«Ατραξιόν» για τα Χανιά υποστηρίζει ότι είναι ένας 47χρονος άνδρας που βγάζει βόλτα τους σκύλους τρικάβαλο με το μηχανάκι. Ο ιδιοκτήτης τους δίνει το σύνθημα, ανεβαίνει πρώτα η μία σκυλίτσα στην πίσω θέση και μόλις κάτσει ο οδηγός ανεβαίνει να κάτσει μπροστά στα πόδια του και ο δεύτερος.

Ο άνδρας κυκλοφορεί μέσα στο κέντρο των Χανίων τρικάβαλο στη μηχανή με τους σκύλους του, ωστόσο μία φωτογραφία που έγινε viral προκάλεσε σάλο με πολλούς να τον επικρίνουν, ισχυριζόμενοι πως αυτό που κάνει είναι επικίνδυνο για τα σκυλιά, αλλά και για τον ίδιο και για τους άλλους οδηγούς.

Μάλιστα στη φωτογραφία διακρίνεται ο οδηγός της μηχανής που φαίνεται να έχει σταματήσει για να μιλήσει στο κινητό με τους δύο σκύλους του πάνω στο δίκυκλο. Σε έλεγχο που του έγινε από την τροχαία, του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500€ ευρώ.

Τι απαντάει για τη φωτογραφία

Ο άνδρας μετά τον σάλο που προκάλεσε η φωτογραφία στο διαδίκτυο, έδωσε τη δική του εκδοχή μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA και στην εκπομπή «Live News».

Ο Γιάννης Κοτζαμπασάκης, ιδιοκτήτης των σκύλων δήλωσε για το συμβάν: «Έχω σταματήσει στην άκρη του δρόμου απλά δεν έχω κατέβει. Είχα ραντεβού εκεί στο ΚΕΠ που είναι στη δεξιά πλευρά, είμαι σταματημένος στο πεζοδρόμιο. Παίρνω έναν άνθρωπο τηλέφωνο που είχα ραντεβού στα ΚΕΠ να του πω ότι είναι κλειστά».

Ο 47χρονος ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας, καθώς ήταν σταματημένος και όχι εν κινήσει όσο μιλούσε στο κινητό.

«Με τραβήξανε εκείνη τη στιγμή φωτογραφία εν αγνοία μου και δημοσίευσαν σε όλα τα site παραπληροφορώντας. Όχι ότι δεν το έχω κάνει, έχω μιλήσει πολλές φορές στο κινητό οδηγώντας, με τους σκύλους όχι τόσες πολλές. Μου γράψανε 1.500€ προσπαθώντας ταυτόχρονα να προσαγάγουν του σκύλους στο Μέγαρο Χανίων».

Το πρόστιμο που του επιβλήθηκε όπως λέει ο οδηγός του δίκυκλου ήταν επειδή δεν έφερε μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα για τα δύο σκυλάκια.

«Τα έχω, δεν τα κρατούσα, αυτή είναι η διαφορά. Ο ένας σκύλος δεν ήταν στο όνομά μου, αφού κατέθεσα την επόμενη μέρα χαρτιά και τον έβαλα στο όνομά μου, άρα το πρόστιμο είναι παράνομο».

«Δεν κινδυνεύει ο σκύλος»

Όσον αφορά το αν είναι επικίνδυνο για τα σκυλιά ο άνδρας εξέφρασε την άποψή του, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς το κάνει εδώ και 13 χρόνια. «Η σκυλίτσα που είναι πίσω που αν δείτε με κρατάει, δεν κινδυνεύει ο σκύλος, την ξέρουν όλα τα Χανιά, το έχω από κουτάβι».

Η εικόνα αυτή λειτουργεί λέει και σαν ατραξιόν για τους τουρίστες που θέλουν να φωτογραφίζουν το ασυνήθιστο θέαμα. «Ο σκύλος στην ουσία είναι ατραξιόν για τα Χανιά, τον ξέρουν όλα τα Χανιά και οι τουρίστες τον λατρεύουν».

Τώρα που έχει και δεύτερο σκύλο στην κατοχή του, συνδυάζει τις βόλτες και ανεβαίνουν και οι τρεις τους στο μηχανάκι.

«Τον τελευταίο χρόνο για κάποιο λόγο επειδή έχω πάρει και τον δεύτερο σκύλο και μάλλον προκαλεί εντύπωση ο δεύτερος σκύλος. 5 Αν δεν την βγάλω εγώ με το μηχανάκι βόλτα όσο και να την βγάλω έξω με τα πόδια η σκύλα έχει κατάθλιψη».

Οι εικόνες αυτές από το κέντρο των Χανίων κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας έντονες και ποικίλες αντιδράσεις.

«Εάν ήταν επικίνδυνο θα είχε γίνει κάτι 13 χρόνια»

Ο Γιάννης Κοτζαμπασάκης  είναι ο ιδιοκτήτης των ζώων και μίλησε και ζωντανά στο «Live News» για την υπόθεση, υποστηρίζοντας ξανά πως το τρικάβαλο με τα σκυλιά δεν είναι επικίνδυνο αφού το κάνει 13 χρόνια.

«Αν ήταν επικίνδυνο, θα υπήρχε κάποιο τροχαίο. Κατά τη δική μου γνώμη εάν ήταν επικίνδυνο θα είχε γίνει κάτι 13 χρόνια.  Βλέπουμε τον σκύλο και κρατάει, δεν κάνει ισορροπία. Ανεβαίνει μόνος του στο μηχανάκι», είπε αρχικά.

Σε ερώτηση αν θα πέσει από κάποιο εμπόδιο ή από κάποιο απότομο φρενάρισμα και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο τραυματισμό τόσο στον ίδιο όσο και στα σκυλιά απάντησε: «Από τη στιγμή που δεν έχει τύχει δεν είναι επικίνδυνο. Έχω δεν έχω τα σκυλιά στο μηχανάκι μου, αν είναι να πέσω θα πέσω. Δεν με επηρεάζουν τα σκυλιά στην οδήγηση. Από την εικόνα φαίνεται πως τα σκυλιά δεν κινδυνεύουν και ούτε εγώ κινδυνεύω. Δεν έχει τύχει ποτέ να πεταχτεί το σκυλί, ούτε να εγώ έπαθα τίποτα. Έχει τύχει να φρενάρω και ο σκύλος κρατάει πάνω μου. Στην παράνομη μήνυση που μου έκαναν, δεν είπε κανείς τίποτα. Να χαίρεστε τη Δημοκρατία σας», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα