«Χάνονται ζωές και εμείς θα παίζουμε βόλεϊ;»

Μέσα από το Instagram της Ομοσπονδίας του βόλεϊ (ΕΟΠΕ)ο διεθνής πασαδόρος του ΠΑΟΚ, Ντίμα Φιλίποφ υποστήριξε  ότι πρέπει να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα.

«Χάνονται ζωές και εμείς θα παίζουμε βόλεϊ;» αναρωτήθηκε ο παίκτης του Δικεφάλου του Βορρά, ο οποίος πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συνεχίσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

«Το έχω αποδείξει ότι είμαι ελεύθερος σε προτάσεις, το συμβόλαιό μου λήγει τον Μάιο. Πρώτα όμως πρέπει να μιλήσω με έναν άνθρωπο που του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και μετά θα αποφασίσω. Μου αρέσει στον Π.Α.Ο.Κ., μου αρέσει η Θεσσαλονίκη και οι άνθρωποι της ομάδας με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και δεν ήταν εύκολο για αυτούς και τους ευχαριστώ. Νιώθω οικεία. Δεν αφήνω όμως εκτός και το θέμα του εξωτερικού. Ίσως ήδη υπάρχει κάτι ήδη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο Φιλίποφ είπε:

Για τον COVID-19: «Δεν πολυβγαίνω παρά μόνο για περπάτημα, σούπερ μάρκετ και όσο μπορώ κάνω γυμναστική. Είναι μία κατάσταση πρωτόγνωρη για όλους και πρέπει να σεβαστούμε τους γύρω μας. Όλοι μας έχουμε πει κάποια στιγμή ότι μακάρι να μπορούσαμε να μέναμε λίγο ακόμα στο σπίτι και πλέον μας δίνεται αυτή η ευκαιρία. Βλέπουμε μόνο ότι δείχνει η τηλεόραση, δεν ξέρουμε τι γίνεται πραγματικά. Η όλη κατάσταση είναι σαν μία σκακιέρα και εμείς είμαστε τα πιόνια. Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και έχουμε την τωρινή κατάσταση».

Για τους γονείς του που είναι στη Ρωσία:«Τουλάχιστον μέχρι τέλος Απριλίου οι γονείς μου θα είναι σε καραντίνα στη Ρωσία. Δεν λειτουργεί τίποτα εκεί παρά μόνο σούπερ μάρκετ και φαρμακεία και δεν μπορείς να φύγεις πάνω από 100 μέτρα από το σπίτι σου για άλλο λόγο. Το πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά, υπήρχαν κάποιες αντιρρήσεις που βγήκε πρωταθλήτρια η Νοβοσιμπίρσκ, όμως το βόλεϊ έχει μπει σε δεύτερο πλάνο».

Για την δική του σκέψη για το ελληνικό πρωτάθλημα:«Εδώ που φθάσαμε και με τα νέα μέτρα, πρέπει να σκεφτόμαστε για το νέο πρωτάθλημα και όχι το φετινό. Προπονήσεις σταματήσαμε στις 14 Μαρτίου και τουλάχιστον μέχρι τις 27 Απρίλη θα είμαστε μέσα. Μετά από 1,5 μήνα απραξίας ποιος θα παίξει; Χάνονται ζωές και εμείς θα παίζουμε βόλεϊ; Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα και να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε για την επόμενη σεζόν που θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, ειδικά στο οικονομικό κομμάτι. Χάνονται λεφτά, όμως χάνονται και ζωές. Οι ξένοι έφυγαν και αν επιστρέψουν θα πρέπει να μπουν πάλι σε καραντίνα για 14 μέρες. Πρέπει να είναι ανοιχτά τα γήπεδα για τον κόσμο, κάτι που αποκλείεται. Άρα τι βόλεϊ να παίξουμε εμείς και σε τι επίπεδο; ».

Διαβάστε επίσης