Χαρδαλιάς: Χωρίς κάλαντα τα Χριστούγεννα και με… αυστηρούς ελέγχους!

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε διευκρινήσεις για τα μέτρα που θα ισχύον ενόψει των εορτών – Τι είπε για τις λειτουργίες στις εκκλησίες

Διευκρινήσεις για τα μέτρα που θα ισχύον ενόψει των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς έδωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου αναφορικά με εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα,  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε τα μέτρα που θα ισχύσουν τα Χριστούγεννα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι φέτος δεν θα βγουν τα παιδιά για τα παραδοσιακά κάλαντα, ενώ τόνισε πως δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Είναι αυτονόητο πως όσοι εργάζονται θα μπορούν να κυκλοφορούν από και προς την εργασία τους, έχοντας την ειδική βεβαίωση από τον εργοδότη τους.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας:

«Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δεν θα είναι ίδια τα φετινά Χριστούγεννα, όπως δεν ήταν και το Πάσχα.

Δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν, ούτε με μεγάλες παρέες. Υπενθυμίζουμε τι θα ισχύσει στις γιορτινές ημέρες:

-Μέχρι εννιά άτομα και δύο οικογένειες.

-Η απαγόρευση από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα συνεχιστεί χωρίς εξαίρεση. Μόνη «εξαίρεση» στο εύρος των ελέγχων και ιδιαίτερα στις περιοχές με αυξημένο φορτίο.

-Τα παιδιά δεν θα βγουν τα πουν τα κάλαντα

-Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών τα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτων. Μέχρι 25 άτομα στις εκκλησίες και μέχρι 50 στους Μητροπολιτικούς Ναούς.

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας ο υφυπουργός επανέλαβε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, χωρίς κάποια εξαίρεση για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όσον αφορά στη Δυτική Αττική, οι σαρωτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν ιδιαίτερα επιβαρυντικά στοιχεία. Στον Ασπρόπυργο υπήρχαν 179 ενεργά κρούσματα, στην Ελευσίνα 78 και 25 στη Μάνδρα».

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά θα είναι πιο αυστηρά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα