Χαρίτσης: «Ανεπαρκή τα μέτρα του Μητσοτάκη στην οικονομία»

«Πολλά λόγια και λίγες πράξεις», είπε με κατηγορηματικό τρόπο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Την κυβέρνηση Μητσοτάκη κατηγορεί εκ νέου ο Αλέξης Χαρίτσης κάνοντας λόγο για πολλά λόγια και λίγες πράξεις στην οικονομία.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ανησυχία του κόμματός του για τον κλάδο του τουρισμού. «Υπάρχει έντονη ανησυχία από φορείς, επιχειρήσεις και εργαζόμενους για το τι μέλλει γενέσθαι» σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα μέτρα για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να πορεύεται χωρίς σχέδιο στον τομέα της οικονομίας, εφαρμόζοντας τα ίδια ανεπαρκή μέτρα παρά τις όλο και δυσμενέστερες προβλέψεις της για την ύφεση», υπενθυμίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τη δική του ολοκληρωμένη, κοστολογημένη πρόταση για το πώς μπορούν να στηριχθούν επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και νοικοκυριά. «Αυτή προβλέπει την αξιοποίηση των 26δισ. από τα 50 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα για τη χώρα μας τους επόμενους μήνες και αντιστοιχίζει τις χρηματοδοτικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας με συγκεκριμένες δράσεις». Ειδικότερα, σταχυολόγησε «τις μη επιστρεπτέες ενισχύσεις στις επιχειρήσεις, τη στήριξη ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημονών, αλλά και την ενίσχυση ειδικών κλάδων όπως η εστίαση και ο τουρισμός και η αγροτική παραγωγή».

Χαρίτσης: Αντί να συζητήσει τις προτάσεις η κυβέρνηση μας απαξιώνει

«Αντί η κυβέρνηση να συζητήσει τις προτάσεις μας ή να καταθέσει ένα δικό της αντίστοιχο σχέδιο, είδαμε μόνο απαξιωτική στάση του ίδιου του πρωθυπουργού, που έφτασε να μιλάει μέχρι και για λεφτόδεντρα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν χρειάζεται ο πρωθυπουργός να απαντήσει στο ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται όμως να απαντήσει στην ελληνική κοινωνία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που αγωνιούν» συνέχισε, ενώ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην επικαιροποίηση του προγράμματος “Μένουμε Όρθιοι”, βάση των νέων δεδομένων και μετά και από ευρεία διαβούλευση με τους φορείς και την κοινωνία»

Τέλος, αναφερθείς στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε πως «δεν μπορεί ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο να έρχεται να ψηφιστεί σε συνθήκες υπολειτουργίας του κοινοβουλίου, και χωρίς την αναγκαία πολιτική και κοινωνική διαβούλευση. Δυστυχώς στην ίδια αντιδημοκρατική μεθόδευση κατέφυγε η ΝΔ και με το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο». «Εδώ τίθεται ένα ζήτημα σοβαρό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αφού δεν υπάρχει έγγραφη διαβεβαίωση από την αρμόδια αρχή. Την ίδια στιγμή, το συγκεκριμένο ν/σ βάζει κρίσιμα ζητήματα, όπως η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, σε αντίθεση με τις εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές μεθόδους», σημείωσε και κατέληξε: «Δεν μπορούμε να φανταστούμε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, παρά για να δικαιολογηθεί η μη πρόσληψη νέων δασκάλων»

 

Διαβάστε επίσης