Χαρίτσης για iSYRIZA: «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πρωτόγνωρη»

«Επιδιώκουμε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες μέσω της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ηλεκτρονική πλατφόρμα

Τόσο για την ηλεκτρονική πλατφόρμα iSYRIZA όσο και για τους στόχους της μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Είναι η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε μία προσπάθεια αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας με τα μέλη της πλατφόρμας του iSYRIZA» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στην εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 πρόσθεσε πως «υποβλήθηκαν από τα μέλη της πλατφόρμας 1600 ερωτήσεις, 20 από αυτές επιλέχθηκαν με ψηφοφορία και απαντήθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα σε ζωντανή μετάδοση. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πρωτόγνωρη. Μέσα σε λίγες ώρες παρακολούθησαν τη μετάδοση περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι μέσω των socialmedia και της πλατφόρμας iSYRIZA» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η χθεσινή πρωτοβουλία είναι μέρος ενός πολιτικού σχεδίου», υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Ήταν ένα εναρκτήριο πολιτικό γεγονός και θα ακολουθήσουν και άλλα. Καθιερώνεται μια άλλη σχέση με την πολιτική και αξιοποιούμε όλα τα δυνατά εργαλεία ώστε οι πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους». Ενώ διευκρίνισε ότι «η ηλεκτρονική επικοινωνία δεν υποκαθιστά τη η φυσική παρουσία σε πολιτικές διεργασίες. Ειδικά όμως οι πολιτικοί φορείς και τα ριζοσπαστικά κινήματα που αναφέρονται στην αριστερά, έχουν την τόλμη να αναζητήσουν τρόπους εναλλακτικής ενεργοποίησης των πολιτών».

Ποιος είναι ο στόχος της πλατφόρμας iSYRIZA

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι η πλατφόρμα iSYRIZA να αποτελέσει ένα εργαλείο ουσιαστικής διαβούλευσης. Το επόμενο διάστημα, τα μέλη θα έχουν δυνατότητα επικοινωνίας με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τους τομεάρχες και τους υπεύθυνους των τμημάτων». Και συνέχισε: «Επιδιώκουμε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες μέσω της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει στα ΜΜΕ αλλά και νέες καινοτόμες μορφές επικοινωνίας με τον κόσμο. Τα πρώτα μηνύματα είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά».

«Είναι μία βαθιά πολιτική διαδικασία» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Είναι σημαντικό αυτή η προσπάθεια να αγκαλιαστεί από τα μέλη του κόμματος και τους πολίτες».

Αναφερόμενος στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε ότι «Είμαστε περήφανοι που εκπονήσαμε και συζητάμε ανοιχτά το κείμενο του απολογισμού. Το επόμενο διάστημα θα συζητηθεί και στις οργανώσεις μας. Θα αποτιμήσουμε όλα όσα έγιναν από το ‘12 και μετά. Αυτό δείχνει την πολιτική μας τόλμη αλλά και την βούληση μας για εμβάθυνση της επικοινωνίας με τους πολίτες».

Και κατέληξε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα. Διαφοροποιούμαστε από τα κόμματα του παλαιού δικομματισμού τόσο ως προς το περιεχόμενο της πολιτικής μας αλλά και στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη σχέση μας με την κοινωνία».

Διαβάστε επίσης