Χαρίτσης: Ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια για να μεγαλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για την εκκίνηση μιας μεγάλης προσπάθειας και καμπάνιας προκειμένου να μεγαλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Αλέξης Χαρίτσης αναφερόμενος στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής και στο φεστιβάλ της νεολαίας.

Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Χαρίτσης είπε ότι «ήταν ένα τριήμερο ιδιαίτερα ενδιαφέρον, γόνιμο και παραγωγικό».
«Το διακηρυκτικό αυτό κείμενο είναι μία πρόσκληση ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ όλων των αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών ανθρώπων που σε δύσκολες συνθήκες επέλεξαν να τον στηρίξουν στην κάλπη της 7ης Ιουλίου, αλλά και όλων που αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που διατρέχει η κοινωνική πλειοψηφία από την διακυβέρνηση μίας απροκάλυπτα αυταρχικής αλλά και σκληρά νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος σχετικά με το φεστιβάλ, ανέφερε ότι «είχαμε μία συγκέντρωση που ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες … ήταν ένα τριήμερο γεμάτο έντονες διεργασίες, που αποτελεί εφαλτήριο για να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ παρακάτω».

«Ξεκινάμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και καμπάνια, για την οργανωτική διεύρυνση, να μεγαλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αντιστοιχηθεί με όλες και όλους αυτούς που το τελευταίο διάστημα, σε πολύ δύσκολες συνθήκες απέδειξαν ότι προσβλέπουν σε εμάς. Είναι μία διεύρυνση που δεν έχει μόνο ποσοτικά χαρακτηριστικά. Για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει όλους αυτούς τους ανθρώπους, να αποτελέσει το όπλο των κοινωνικών δυνάμεων που σήμερα υφίστανται τις συνέπειες των ιδεοληπτικών πολιτικών της ΝΔ, θα πρέπει να γίνει ανοιχτός χώρος έκφρασης και δράσης των πολιτών.
Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη διασύνδεση των μελών μας με τις κοινωνικές διεργασίες, τους μαζικούς χώρους, τους χώρους εργασίας, τις ομάδες των νέων, τα τοπικά προβλήματα. Σημαίνει νέες, καινοτόμες προσπάθειες στις διαδικασίες ένταξης και συμμετοχής. Θα πρέπει κι εμείς να αλλάξουμε, να αντιληφθούμε ότι οι απαιτήσεις των καιρών υπερβαίνουν έναν παραδοσιακό τρόπο λειτουργίας. Ήδη αυτό γίνεται πράξη, η ανταπόκριση του κόσμου μας κάνει πολύ αισιόδοξους για αυτό το νέο εγχείρημα» υπογράμμισε ο κ.Χαρίτσης, επισημαίνοντας πως στόχος είναι «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να γίνει ένα μεγάλο, μαζικό, λαϊκό κόμμα της Αριστεράς, που θα εκφράσει όμως και ευρύτερες προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις».

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η ενεργή συμμετοχή του κόσμου, το να μπορέσει να εκφράσει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις οργανώσεις του, μέσα από την δουλειά που θα γίνει σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, τις αγωνίες, τους προβληματισμούς, τις προτάσεις του, ακόμη και την κριτική του, είναι εκ των ων ουκ άνευ για να μπορέσει αυτό το εγχείρημα να περπατήσει», τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

«Πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτό που πολύ καλά γνωρίζουμε, ότι η δύναμη της Αριστεράς, ήταν, παραμένει και πρέπει να είναι και τα επόμενα χρόνια η ζωντανή σχέση της με την κοινωνία, η ικανότητά της να αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις αγωνίες των ανθρώπων, να τους ακούει και να συνδιαμορφώνει μαζί τους τις θέσεις, προτάσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν αντιμετωπίζουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ως ένα απλό κείμενο που κάποια “επιτροπή Σοφών” θα μαζευτεί για να εκπονήσει, είναι μία διαδικασία και αφορμή να συναντηθούμε με όλους αυτούς τους ανθρώπους» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης