«Χαστούκι» της Κομισιόν στον ΣΥΡΙΖΑ

Ευρωπαϊκό χαστούκι “έφαγε” ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη επίσημη θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανένωση του πολύπαθου οδικού άξονα Πάτρα – Πύργου με την παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού έφτασε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, η DG GROW (Γενική Διεύθυνση για την Εσωτερική Αγορά, τη Βιομηχανία, την Επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απεφάνθη ότι η εκ νέου ενσωμάτωση του Πάτρα – Πύργος στη Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού είναι συμβατή με το Κοινοτικό Δίκαιο.

Έτσι, έδωσε το «πράσινο φως» στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προχωρήσει, σύμφωνα με το σχεδιασμό του κ. Κώστα Καραμανλή, στο επόμενο και τελικό βήμα της διαδικασίας, που είναι η γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει το έργο.

Υπουργείο Υποδομών: «Πανηγυρική διάψευση του ΣΥΡΙΖΑ»

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για την υλοποίηση του έργου, αλλά και για την πιο πανηγυρική διάψευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, πριν μόλις λίγες ημέρες, διαστρεβλώνοντας πλήρως μια σχετική απάντηση της Επιτρόπου, υποστήριξε ότι δήθεν
δεν είχαν προχωρήσει οι επαφές της κυβέρνησης με την ΕΕ.

Όπως σχολιάζει στην ανακοίνωση του Υπουργείου, «πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για την υλοποίηση του έργου, αλλά και για την πιο πανηγυρική διάψευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, πριν μόλις λίγες ημέρες, διαστρεβλώνοντας πλήρως μια σχετική απάντηση της Επιτρόπου, υποστήριξε ότι δήθεν δεν είχαν προχωρήσει οι επαφές της κυβέρνησης με την ΕΕ. Ενδεχομένως μετά και από αυτή την εξέλιξη, από το ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουν να αμφισβητούν τα αναμφισβήτητα, αλλά αυτό πλέον δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Γιατί σύντομα η θετική γνώμη της ΕΕ και στα θέματα ανταγωνισμού, θα επιτρέψει την έναρξη του έργου».

Ο αρμόδιος υπουργός έχει καυτηριάσει αρκετές φορές τους σχεδιασμούς της προηγούμενης κυβέρνησης για το Πάτρα-Πύργος, με αιχμή την κατάτμηση του άξονα σε οκτώ κομμάτια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα