Χάθηκε μέσα στα ψέματα ο Κούγιας

Το σκεπτικό του θέλησε να εξηγήσει ο Αλέκος –κατά τον Νίκο ΤζώρτζογλουΚούγιας για τις τροποποιήσεις που πέρασαν στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Πήρε τον λόγο και εμφανίστηκε αρχικά ήρεμος. Μόνο που χάθηκε μέσα στις σκέψεις του και τα ψέματά του. Αρχικά προσπάθησε να μάθει το ακριβές περιεχόμενο της επιστολής που έστειλαν FIFA και UEFA για να στηρίξει την πρότασή του. Πάνω στη ροή του λόγου του είπε ότι δεν υπάρχει εισήγηση εάν δεν δόθηκε εντολή από τους διεθνείς φορείς, και ξαφνικά θυμήθηκε τον Θωμά Μητρόπουλο και τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο. Ακόμα και ο Βαγγέλης Γραμμένος απόρησε με τον συνειρμό του Κούγια. Του ζήτησε, μάλιστα, να μιλήσει για τις τροπολογίες. Αλλά ο Αλέκος είχε μπει στην ευθεία και το έριξε στον καλπασμό. Της φαντασίας του, βεβαίως-βεβαίως. Κι αφού άρχισε να μιλάει για την Αλεξανδρούπολη, για το Καβούρι και διάφορα άλλα, ξαφνικά θυμήθηκε ότι «είμαι επενδυτής με δική μου ΠΑΕ από το 1981». Ποια ομάδα είχε τότε, δεν είπε. Αν δεν κάνουμε λάθος, εκείνη τη χρονιά τον έβαλε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Βίκτωρ Μητρόπουλος ως δικηγόρο του Αιγάλεω.

Μέχρι το 1995 ο Κούγιας βολόδερνε ως παράγοντας στα τοπικά της Αθήνας ως πρόεδρος του Άρη Πετρουπόλεως και διαρκώς προκαλούσε με τη συμπεριφορά του τους οπαδούς της Μαρκό, του Αγίου Δημητρίου, των Τραχώνων και άλλων δημοφιλών αθηναϊκών ομάδων που συμμετείχαν τότε σε εκείνο τον εξαιρετικά δύσκολο όμιλο. Μετά άρχισε την περιφορά του ως υπάλληλος ή σαν μπροστινός όσων είχαν ανάγκη από έναn δικηγόρο. Πότε συνεργάστηκε με τον μακαρίτη Μιχάλη Τροχανά, πότε με τον Βασίλη Τσιαμήτρο. Μέχρι που αποφάσισε να γίνει επενδυτής. Αρχικά στην Κόρινθο, έπειτα στον ΠΑΣ Γιάννινα, εν συνεχεία στην Παναχαϊκή και εσχάτως στη Λάρισα. Η πρώτη διαλύθηκε. Ο δεύτερος σώθηκε επειδή τον ανέλαβε ο Γιώργος Χριστοβασίλης. Για την Παναχαϊκή, τι να πούμε; Κρίμα και άδικο για την ιστορία της.

Τρίζουν τα κόκαλα του τεράστιου Κώστα Δαβουρλήαπ’ όσα έγιναν στην ομάδα της Πάτρας επί Κούγια και έτσι όπως την άφησε. Όσο για την ΑΕΛ, διαρκώς του φταίει ο Πηλαδάκης. Αλλά ο τελευταίος έχει κι ένα Kύπελλο στο βιογραφικό του. Ο Κούγιας τι έχει; Το άλμα επί κοντώ στα κάγκελα του Alter; Ενδιάμεσα είχε κάνει κίνηση και για τον Άρη. Αλλά σκόνταψε στις ενστάσεις των οργανωμένων οπαδών. Αυτός είναι ο επενδυτής Κούγιας. Ο μέτοχος ομάδων από το 1981. Στο μυαλό του. Αλλά όπως λέει και ο λαός όταν σκέφτεται τα παραμύθια του Αλέκου,«αν πιάσει η μ…, τύφλα να ’χει το γ…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα