Χατζηδάκης από Πάτρα: Έρχεται οριστική επίλυση στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων

«Θα προχωρήσουμε μπροστά με σύστημα και αποτελεσματικότητα, διότι το οφείλουμε στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε το τοπικό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, στην Πάτρα, σήμερα, Τετάρτη. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με την λειτουργία του ΕΦΚΑ, «κάνουμε μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού του πιο προβληματικού οργανισμού του δημοσίου στην Ελλάδα και αυτό αποτυπώνεται με επιμέρους στοιχεία».

«Για παράδειγμα», συνέχισε, «είμαστε πολύ κοντά στην οριστική επίλυση του ζητήματος των εκκρεμών συντάξεων και αυτό συμβαίνει και εδώ στην Αχαΐα», προσθέτοντας: «Η εξυπηρέτηση έχει αναβαθμιστεί, διότι, μεταξύ των άλλων, λειτουργεί πια η τηλεφωνική γραμμή 1555 και έχουν καθιερωθεί τα ηλεκτρονικά ραντεβού. Παράλληλα, πρόσφατα περάσαμε σε μία νέα εποχή στα ΚΕΠΑ, διότι εισήχθη ο θεσμός των ψηφιακών ΚΕΠΑ κ.α.»

Βελτιώνεται ο ΕΦΚΑ, βελτιώνεται και η καθημερινότητα των πολιτών, λέει ο Χατζηδάκης

Επίσης, σημείωσε ότι «η προσπάθεια συνεχίζεται με το ολοκληρωμένο πληροφορικό σύστημα του ΕΦΚΑ, το οποίο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και με την ψηφιοποίηση των αρχείων, έτσι ώστε να γίνει καλύτερη, τόσο η καθημερινότητα των υπαλλήλων, όσο και η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την επίσκεψή του στον ΕΦΚΑ, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «οι πολίτες, με την εξαίρεση ενός, ήταν ικανοποιημένοι, πράγμα που και εμένα με ικανοποίησε». Μάλιστα, όπως επεσήμανε, «αυτό προφανώς οφείλεται και στις προσπάθειες των υπαλλήλων του τοπικού ΕΦΚΑ».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα