Χατζηδάκης για Κατρούγκαλο: «Θα μοίραζαν χρήμα στον κοσμάκη από τις αυξήσεις φόρων» (video)

Ο υπ. Εργασίας, σχολίασε μιλώντας με αριθμούς για όσα προανήγγειλε ο Κατρούγκαλος προτού αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτησή του σχολίασε καυστικά, αλλά και με νούμερα, τα όσα προανήγγειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος προτού αποπεμφθεί από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τον σάλο για χαράτσι στους επαγγελματίες, έβγαλε εαυτόν εκτός ψηφοδελτίου, με τον νυν υπουργό Εργασίας να σχολιάζει χαρακτηριστικά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “το κόκκινο ανθρωπάκι που χρήματα μοιράζει στον κοσμάκη”. Μόνο που ο Γιώργος Κατρούγκαλος αποκάλυψε άθελά του από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα. Από εσάς! Από την αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών σας εισφορών».

Συνεχίζοντας στην ανάρτησή του ο κ. Χατζηδάκης έδωσε στοιχεία της διαφοράς του πόσο θα πλήρωναν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τον νόμο Κατρούγκαλου, σε σχέση με τα μέτρα που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση.

«Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες τυχόν επαναφορά του ν. Κατρούγκαλου, για την οποία μίλησε ο ίδιος, θα σήμαινε μέχρι και τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών. Το αποδείξαμε σήμερα από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

  • Κάποιος με 20.000 ευρώ εισόδημα πληρώνει σήμερα 230,25 ευρώ τον μήνα (1η κλάση). Με τον ν. Κατρούγκαλου θα πλήρωνε 449,17 ευρώ. Αύξηση δηλαδή 95%.
  • Κάποιος με 30.000 ευρώ εισόδημα πληρώνει σήμερα 230,25 ευρώ τον μήνα (1η κλάση). Με τον ν. Κατρούγκαλου θα πλήρωνε 673,75 ευρώ. Αύξηση δηλαδή 192,6%.
  • Κάποιος με 30.000 ευρώ εισόδημα πληρώνει σήμερα 276,31 ευρώ τον μήνα (2η κλάση). Με τον ν. Κατρούγκαλου θα πλήρωνε 673,75 ευρώ. Αύξηση δηλαδή 143,8%.
  • Κάποιος με 55.000 ευρώ εισόδημα πληρώνει σήμερα 620,6 ευρώ τον μήνα (6η κλάση). Με τον ν. Κατρούγκαλου θα πλήρωνε 1235,21 ευρώ. Αύξηση δηλαδή 99%.

Να λοιπόν το κόστος των υποσχέσεων των δημαγωγών και των λαϊκιστών.»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα