Χατζηδάκης: Κουρελόχαρτα τα προγράμματα του Τσίπρα

Κουρελόχαρτα χαρακτήρισε τις εξαγγελίες και τα προγράμματα του Αλέξη Τσίπρα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν διακρίνονται για την αξιοπιστία τους.

«Τα προγράμματα του κ.Τσίπρα δεν διακρίνονται για την αξιοπιστία τους, αν θυμηθούμε αυτό της ΔΕΘ που έγινε «κουρελόχαρτο».
Όλα έγιναν «κουρελόχαρτα». Ο κόσμος κρίνει και συγκρίνει. Έχουν και αυτοί παρελθόν πλέον. Μπορούν να καταλάβουν, αν πήγαμε εμπρός αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Είμαστε η πρώτη χώρα στην αύξηση της φορολογίας, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ και πήγαμε πίσω στις επενδύσεις.
Το 2014 δεν είχαμε υπογράψει πλεονάσματα έως το 2060.  Δεν είχαμε υπογράψει ο ESM να κάνει κουμάντο για 35 χρόνια στις τράπεζες, δεν είχαμε υπογράψει δέσμευση της περιουσίας μας για 96 χρόνια.

Την ώρα που η χώρα έβγαινε από την κρίση, την ξαναβούλιαξε λόγω των κακών χειρισμών του ο κ. Τσίπρας.
Ανεμόμυλος το πρόγραμμά του.

Τώρα μίλησε για μείωση της φορολογίας σε μεγαλύτερο διάστημα από ότι είπε στο Ζάππειο.
Δεν βγάζεις άκρη» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος σχετικά με τις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ είπε ότι «έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας, μιλήσαμε με αλήθεια δεν δώσαμε υποσχέσεις ανεφάρμοστες».

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που έχουμε είναι ο εφησυχασμός. Δεν κρίνουν το αποτέλεσμα οι δημοσκοπήσεις, αλλά οι κάλπες.Σημασία έχει να είναι λυμένα τα χέρια του Κ. Μητσοτάκη την επόμενη μέρα. Είμαστε δέκα χρόνια στο τέλμα, πρέπει να βγούμε από αυτό. Να υπάρξει ελπίδα και προοπτική κυρίως για τα ελληνόπουλα που έχουν φύγει στο εξωτερικό, να μην γίνουμε χώρα γερόντων» είπε ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες της ΝΔ μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Θα πάμε σταδιακά σε απόλυτη ομαλοποίηση. Θα ξεκινήσουμε από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ σε 20% το 2019, και 10% στη συνέχεια. Μείωση του φόρου των επενδύσεων αρχικά από το 28% στα 24% και εν συνεχεία στο 20%. Οι φόροι δεν μπορούν να πέσουν σε μια φάση για να μην μειωθούν τα έσοδα» είπε οκ.Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πώς η ΝΔ θα διεκδικήσει μικρότερα πλεονάσματα.
«Θα υιοθετήσουμε και σειρά διαρθρωτικά μέτρα στην Παιδεία, στη Δικαιοσύνη κ.λ.π.. Και θα πάμε στους Ευρωπαίους και θα πούμε είμαστε μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση, όπως η Ιρλανδία και θέλουμε αντίστοιχη αντιμετώπιση με αυτούς.
Δώστε μας παραπάνω δημοσιονομικό χώρο να πέσουν οι στόχοι και να πάμε σε περαιτέρω μειώσεις για να πάρει περισσότερο μπρος η μηχανή της οικονομίας. Εάν δεν δώσεις κίνητρα στους ιδιώτες να παράγουν, η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά και μαζί θα καταρρέει και το Δημόσιο» υποστήριξε ο κ.Χατζηδάκης.

Διαβάστε επίσης