Χατζηδάκης: Μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή της Χαλκιδικής

«Η ένταση του φαινομένου ήταν τόσο μεγάλη που είχαμε την πτώση των πυλώνων κοντά στη διώρυγα της Ποτίδαιας, δεν είναι οι κλασικοί πυλώνες, είναι που για λόγους αισθητικής είχαν ζητήσει να τοποθετηθούν».

«Έπεσαν, νομίζω τέσσερις πυλώνες έχουν επηρεαστεί. Οι ειδικοί του ΑΔΜΗΕ έχουν πάει στο σημείο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8. «Είναι καθοδόν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, έχω μιλήσει και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ. Τρέχουμε με όσο μεγαλύτερες ταχύτητες μπορούμε να τρέξουμε, αντιλαμβάνεστε είμαστε δύο ημερών κυβέρνηση. Η κατεύθυνση του Πρωθυπουργού είναι να χειριστούμε το θέμα με ψυχραιμία, με ταχύτητα γιατί υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και κάτοικοι και μπορεί να επηρεαστεί ακόμα και η υδροδότηση λόγω των αντλιοστασίων», συμπλήρωσε.

«Ο ίδιος έχω ασχοληθεί για να βρούμε λύσεις επούλωσης του προβλήματος μέχρι την τοποθέτηση των νέων πυλώνων δηλαδή πήρα τηλέφωνα όλους τους μεγάλους παίκτες της ενεργειακής αγοράς της χώρας για να δούμε αν υπάρχουν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, για να σταλούν επειγόντως εκεί. Υπάρχουν αλλά λίγα. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Αμύνης για να στείλει και ο στρατός ότι γεννήτριες έχει. Χρειαζόμαστε 70MW», ανέφερε.

«Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Η κατεύθυνση που έχει δοθεί από τον Διευθύνοντα του ΑΔΜΗΕ είναι να πάνε όσο πιο γρήγορα οι τεχνικοί. Θέλουν λίγο παραπάνω ώρα για να το εκτιμήσουν. Θα βγει ανακοίνωση τις επόμενες ώρες. Προληπτικά προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για την ηλεκτροδότηση. Με κάποια εταιρεία που μιλήσαμε απευθύνθηκε μέχρι και στο Βέλγιο για να καταλάβετε, αλλά από το Βέλγιο χρειάζονται τρεις ημέρες να έρθουν. Είναι μια διαχείριση κρίσης, ξεπερνάω τα αντιπολιτευτικά, είμαι δύο ημερών υπουργός, θα κάνουμε τα πάντα μέσα στο πλαίσιο του δυνατού, θα ξενυχτήσουμε, θα κάνουμε τα πάντα. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις συνέπειες και για τον τουρισμό και για την τοπική οικονομία και για την καθημερινότητα των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης