Χατζηδάκης: Ξεκινά ο προσδιορισμός του κατώτατου μισθού

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εργασίας κάτι τέτοιο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι

Την άμεση έναρξη της διαδικασίας για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα έχει οριστεί μέχρι το καλοκαίρι, ανακοίνωσε από τη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων ο κ. Χατζηδάκης είπε: «φαίνεται φως στο τούνελ της κρίσης και έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού με βάση προβλέψεις νόμου του 2013! Προβλέπεται διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους- των οποίων οι απόψεις θα ληφθούν υπόψη οι απόψεις κοινωνικών εταίρων, της ΤτΕ και του ΚΕΠΕ. Θα ξεκινήσει η διαδικασία και μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί. Θα περάσει από την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου και από το καλοκαίρι και μετά όταν θα έχει λήξει η πανδημία, θα ξεκινήσει καινούργιος κύκλος ώστε κάθε καλοκαίρι να καταλήγουμε στο ύψος του κατώτατου μισθού! Ο πρώτος κύκλος, λαμβάνοντας υπόψη τι έχει μεσολαβήσει τα δυο χρόνια, θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι και θα ξεκινήσει αμέσως μετά ο επόμενος!».

«Κατάλαβα ότι κάποιοι από τους συναδέλφους ήθελαν να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία. Ακούμε αυτό που λέτε λοιπόν, ξεκινά η διαδικασία τώρα! Αυτή η κυβέρνηση είναι ο βασικός σύμμαχος των πολιτών για τους μισθούς γιατί αυτή η κυβέρνηση μπορεί να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα και μπορεί να ωθήσει την ανάπτυξη προς τα εμπρός», σημείωσε ο υπουργός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα