Χατζηθεοδοσίου: Να υπάρξει διακομματική συναίνεση σε μια στρατηγική για την οικονομία

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε τα διαχρονικά αδιέξοδα των ακολουθούμενων πολιτικών που δυσχεραίνουν σημαντικά τη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επανέλαβε τη θέση υπέρ της συναίνεσης των κομμάτων σε μία στρατηγική για την οικονομία.

Τα κυριότερα προβλήματα των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών έθεσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Β΄ Αθηνών, κύριο Άδωνι  Γεωργιάδη  , στη διάρκεια Τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Δ.Σ. του ΕΕΑ αναφέρθηκαν –μεταξύ άλλων- στις υπέρογκες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, την απουσία σταθερού φορολογικού συστήματος, την ελλιπή χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα, τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές, τις κατασχέσεις και τη δέσμευση λογαριασμών, τον Εξωδικαστικό και τις 120 δόσεις, την ανάγκη κινήτρων για επενδύσεις από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη δυσκολία πρόσβασης στα κοινοτικά προγράμματα, τη γραφειοκρατία, το λαθρεμπόριο και το παρεμπόριο, την αργή απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και μία σειρά από κλαδικά ζητήματα.

Στην τοποθέτησή του αλλά και στον ανοικτό διάλογο που ακολούθησε με τους παρευρισκόμενους, ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη του επιχειρείν. Χαρακτήρισε ως εθνικό στόχο τη μετατροπή της Ελλάδας σε μία φιλική προς την επιχειρηματικότητα χώρα, χωρίς την επίτευξη του οποίου δεν θα ανακάμψει η οικονομία.

Προς την κατεύθυνση της εγκαθίδρυσης ενός ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος οι λύσεις που προτείνει η ΝΔ, όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, είναι μείωση γραφειοκρατίας, φόρων –σε πρώτη φάση σε επιχειρήσεις και μερίσματα- και ασφαλιστικών εισφορών. Αναφέρθηκε, παράλληλα, στις προτάσεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, μία μακροπρόθεσμη στρατηγική για την οικονομία, μία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα συνδέει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, καθώς και ένα ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα