Χαυτούρας: «Δεν γνώριζα τι θέση είχε στον ΟΣΕ ο επόπτης που ζήτησε άδεια»

Ο γιατρός και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ μίλησε σχετικά με την αναρρωτική άδεια που έδωσε στον επόπτη του ΟΣΕ

Ο Νίκος Χαυτούρας εξήγησε σε συνέντευξη του τον λόγο που έδωσε αναρρωτική άδεια στον επόπτη του ΟΣΕ. Ακόμη, ο γιατρός που ήδη έχει τεθεί σε αργία, ανέφερε πως δεν γνώριζε τι θέση είχε ο επόπτης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας είπε αρχικά ότι σέβεται την τραγωδία και τους νεκρούς, ενώ τόνισε ότι δεν γνώριζε ότι ο επόπτης βρισκόταν σε επιτελική θέση.

«Δεν γνώριζα τη θέση του στον ΟΣΕ»

«Δόθηκε μία άδεια. Εγώ τον γνώριζα, αλλά δεν ήταν φίλος, ήταν γνωστός. Δεν γνώριζα τη θέση του στον ΟΣΕ, νόμιζα ότι ήταν συνδικαλιστικά σε κορυφαία όργανα». «Πολλοί ασθενείς στην αγωνία τους για οτιδήποτε, ένα γνωστό εάν έχουν έρχονται στο νοσοκομείο. Με πήρε τηλέφωνο και με βρήκε πάνω στην κλινική. Εγώ δεν είχα εξωτερικά ιατρεία.

Χθες κάποιοι για τους δικούς τους λόγους έγραψαν – και δυστυχώς δεν έλεγαν την αλήθεια – ότι εγώ έδωσα το παραπεμπτικό ή ότι εγώ έγραψα την άδεια, μόλις τον είδα ότι χώλαινε και είχε θέμα με τη μέση του, μπορεί να το έκανε και υπερβολικά αυτός εκείνη τη στιγμή. Δεν γνώριζα ότι είχε επιτελική θέση στη Λάρισα», είπε.

«Κλινικά αυτό είδα»

Ο κος Χαυτούρας είπε στο MEGA ότι είδε πολύ σύντομα τον επόπτη στο γραφείο του, ο οποίος κούτσαινε, και του είπε ότι υπέφερε από τη μέση του. Στη συνέχεια ο γιατρός τον έστειλε στα εξωτερικά ιατρεία.

«Κλινικά αυτό είδα. Δεν ήμουν σε χώρο εξέτασης, δεν μπορώ να απαγορεύσω να εισέρχεται κανείς μέσα στο νοσοκομείο. Τον έστειλα στα εξωτερικά ιατρεία κι έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία», είπε.

Η αναρρωτική άδεια

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της αναρρωτικής άδειας ο επιθεωρητής προσήλθε στο γραφείο του διευθυντή της Νευροχειρουργικής και του ανέφερε αδυναμία βαδίσματος. Παράλληλα, ζήτησε από συνάδελφό του ιατρό να του συνταγογραφήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, καθώς ο ίδιος δήλωνε αδυναμία συνταγογράφησης.

Ο επιθεωρητής προσήλθε με πόνους στη μέση καθώς όπως προκύπτει – πάντα από το έγγραφο της αναρρωτικής – είχε ιστορικό βαριάς κάκωσης με τραυματισμό κάτω άκρων.

Σημειώνεται πως ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας, τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα