Χειροπέδες σε 42χρονο για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Κατηγορίες για πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, αντιμετωπίζει ένας 42χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, έδειξε πως ο 42χρονος επικοινώνησε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης με ανήλικη και απέσπασε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ορισμένα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση που είναι καταχωρημένη σε οικία 42χρονου, σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Έτσι, την περασμένη Τετάρτη 25 Απριλίου, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, μετέβη στην οικία του 42χρονου, όπου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητό μέσω αποθήκευσης (USB) και κινητό τηλέφωνο ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα