Χιλιάδες ένοπλοι εξτρεμιστές του Τραμ σχεδιάζουν νέα πολιορκία στο Καπιτώλιο ενόψει ορκωμοσίας του Μπάιντεν

Τι αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN - Προειδοποίηση και από το FBI

Για νέα πολιορκία γύρω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ από χιλιάδες ένοπλους εξτρεμιστές του Τραμπ πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, προειδοποιεί πως θα πραγματοποιηθεί το CNN.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλείται μέλος του Κογκρέσου που ήταν μεταξύ αυτών που ενημερώθηκαν τη Δευτέρα σχετικά με νέες απειλές εναντίον των ίδιων των νομοθετών και του ίδιου του Καπιτωλίου. «Μιλούσαν για 4.000 ένοπλους “πατριώτες” που θα περιβάλλουν το Καπιτώλιο και θα αποτρέψουν την είσοδο οποιουδήποτε Δημοκρατικού» δήλωσε στο CNN o Δημοκρατικός Κόνορ Λάμπ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Έχουν δώσει στη δημοσιότητα κανόνες εμπλοκής, που σημαίνει πότε πυροβολείς και πότε  δεν το κάνεις. Άρα αυτή είναι μια οργανωμένη ομάδα που έχει ένα σχέδιο. Δεσμεύονται να κάνουν αυτό που κάνουν επειδή νομίζω στο μυαλό τους είναι “πατριώτες” και μιλούν για το 1776 (αμερικανική επανάσταση)», τόνισε, προσθέτοντας: «Δεν διαπραγματευόμαστε, δε συζητούμε με αυτούς τους ανθρώπους. Πρέπει να διωχθούν. Πρέπει να σταματήσουν. Και, δυστυχώς, αυτό περιλαμβάνει τον πρόεδρο, γι’ αυτό πρέπει να παραπεμφθεί και να απομακρυνθεί από το αξίωμα».

FBI: Προειδοποιεί για ένοπλες διαμαρτυρίες

Η ενημέρωση της Δευτέρας ακολούθησε ένα ενημερωτικό δελτίο του FBI περί «ένοπλων διαμαρτυριών» που προγραμματίζονται και στις 50 πολιτειακές πρωτεύουσες και στην Ουάσινγκτον, και αποκαλύπτει το αίσθημα ανησυχίας που επικρατεί μεταξύ των νομοθέτων και των αξιωματούχων των αρχών μετά την αιματηρή πολιορκία στο Καπιτώλιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα