Χιμένεθ: «Προτιμώ να κερδίζω 1-0 παρά 5-4»

Ο Μανόλο Χιμένεθ μετά τη νίκη επί της Λαμίας στάθηκε στη σωστή ανασταλτική λειτουργία των παικτών του.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ στη NOVA μετά το 1-0 επί της Λαμίας:

Για το 0-1 που είναι «αγαπημένο» του προπονητή;

«Τέτοιου είδους ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές, ειδικά όταν παίζουν εντός έδρας. Υποχρεώνουν τις αντίπαλες ομάδες, που θεωρητικά είναι καλές στην τεχνική κατάσταση, να παίζουν με μεγάλες μπάλες. Δεν κάναμε κάτι σπουδαίο, αλλά η ΑΕΚ όταν δέχεται μεγάλες μπάλες στην περιοχή της ξέρει και να αμύνεται. Περάσαμε γύρω στα 40 λεπτά με έναν αμυντικό λιγότερο και οι αλλαγές που έγιναν, αφορούσαν μέσους και επιθετικούς και η ομάδα αντεπεξήλθε».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ βγάζει εικόνα ομάδας που αμύνεται και επιτίθεται μαζικά;

«Εγώ σαν προπονητής προτιμώ να κερδίζω 1-0, παρά… 5-4 για παράδειγμα. Αλλά είμαστε η ΑΕΚ. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε και να βελτιωνόμαστε. Δεν κάναμε πολύ καλό παιχνίδι, αλλά με παίκτη λιγότερο και εκτός έδρας τα καταφέραμε».

Αν περίμενε στο πρώτο ημίχρονο μεγαλύτερη ηρεμία στις πάσες;

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι. παίξαμε πολύ καλά. Είχαμε 2-3 ξεκάθαρες φάσεις. Μόλις δέχθηκε η Λαμία το γκολ αποφάσισε να μην μας αφήσει να κυκλοφορήσουμε. Προσπάθησε να παίξει με μεγάλες μπάλες και δεν μου άρεσε που παίζαμε κοντά στην περιοχή μας. Ευτυχώς ξέραμε να αμυνθούμε, αλλά πρέπει να παίζουμε πολύ πιο ψηλά. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν καταφέραμε να παίξουμε πιο ψηλά γιατί η αποβολή του Ινσούα δεν μας βοήθησε. Παίξαμε όμως ψηλά την άμυνα».

Για τη στιγμή που γύρισε στον πάγκο του και ζήτησε απ’ όλους να εμψυχώσουν την ομάδα, μετά από μία ατομική ενέργεια του Ολιβέιρα;

«Εμείς εδώ όλοι είμαστε ΑΕΚ. Όλοι ανεβήκαμε στο λεωφορείο όταν πήραμε το πρωτάθλημα. Όλοι είμαστε στην ίδια κατεύθυνση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα