Χιμένεθ: «Σημαντικό βήμα στην καριέρα μου, στόχος θεαματικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο»

Ανέφερε κατά την παρουσίασή του ο νέος τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης

Η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης παρουσίασε σήμερα (10/7) το νέο προπονητή στην ομάδα, Μπόρχα Χιμένεθ. Ο Ισπανός χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τους Αρκάδες ως σημαντικό βήμα στην καριέρα του. Έθεσε ως στόχο να δημιουργήσει η ομάδα «το δικό της στυλ παιχνιδιού» και να «παράγουμε ένα θεαματικό και συνάμα αποτελεσματικό ποδόσφαιρο».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποδοχή και ελπίζω με την πάροδο του χρόνου να είμαι σε θέση να μάθω ελληνικά και να απαντάω στις ερωτήσεις σας στα ελληνικά.

Για μένα ο Αστέρας είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Προέρχομαι από μια σημαντική επιτυχία με την προηγούμενη ομάδα μου, την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Ελπίζω να συνεχίσω κι εδώ στον ίδιο δρόμο.

Ο Αστέρας έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον προς το πρόσωπό μου κι αυτό είναι τιμητικό για μένα. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου έχουμε τεράστια όρεξη για δουλειά.

Δεν βλέπουμε την ώρα να ξεκινήσουμε τη δουλειά στην ομάδα προκειμένου να δώσουμε στην ομάδα τα στοιχεία που θέλουμε και να πορευτούμε μαζί στη συνέχεια της χρονιάς.

Από τη στιγμή που υπέγραψα στην ομάδα παρακολούθησα τους αγώνες του Αστέρα της χρονιάς που μόλις έφυγε και το ρόστερ της.

Γνωρίζω και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και τους Ισπανούς αλλά δεν θέλω να κάνω κάποιο διαχωρισμό εθνικοτήτων. Για εμένα όλοι οι ποδοσφαιριστές ανήκουν στην οικογένεια του Αστέρα».

Περί αλλαγών στο ρόστερ: «Είχα την ευκαιρία να δω όλες τις προπονήσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα χάρη στη βοήθεια των αναλυτών που μου έστειλαν τις προπονήσεις. Θα ξεκινήσουμε σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή για να δούμε αν χρειαζόμαστε και που επιπλέον ενίσχυση. Δεν θα το κάνουμε όμως με βιασύνη».

Για το δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή του νέου πρωταθλήματος: «Γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα είναι δύσκολο στην αρχή. Ο στόχος μας είναι να είμαστε ψυχολογικά προετοιμασμένοι γιατί σκοπός μας είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι ανεξάρτητα του ποιος είναι ο αντίπαλος.

«Θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια μας από την αρχή όσο πιο δυνατά γίνεται. Είναι 26 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, δεν θα επικεντρωθούμε στο αποτέλεσμα των πρώτων 5 αγώνων. Ο σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε και τα 26 παιχνίδια με την δέουσα σοβαρότητα».

Για το ενδεχόμενο να ζήσει στον Αστέρα επιτυχίες όπως με την Μιράντες: «Μακάρι να γίνει κάτι παρόμοιο. Στην Μιράντες πράγματι η χρονιά ήταν πολύ επιτυχημένη. Πέρυσι κερδίσαμε το Κύπελλο της Segunda Division και ανεβήκαμε κατηγορία.

Θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε κάτι ανάλογο. Ο στόχος είναι να κάνουμε μια καλή χρονιά και με πολλή δουλειά για να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Θεωρώ ότι σε όποια χώρα και να παίζεται το ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ταμπέλες. Για παράδειγμα στην Ισπανία παίζουν επιθετικά ενώ στην Ελλάδα όχι τόσο.

Σκοπός μας είναι η ομάδα μας να έχει ομάδα το δικό της στυλ παιχνιδιού και αντίπαλοί μας να ξέρουν ότι αυτό είναι το σήμα κατατεθέν μας.

Θέλουμε να έχουμε καλή σχέση με τη μπάλα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θέλουμε να προσπαθήσουμε να παράγουμε ένα θεαματικό και συνάμα αποτελεσματικό ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσης