bpbg
bpbg

«Χοντρά καρφιά» από Φαν΄τ Σιπ για διεθνείς: «Η Εθνική δεν είναι για διακοπές»

Επίθεση σε ορισμένους διεθνείς που έρχονται στην Εθνική για να κάνουν…διακοπές εξαπέλυσε ο Τζον Φαν΄  τ Σιπ στην συνέντευξ΄ή του για τον αγώνα με την Βοσνία, στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολλανδός προπονητής ρωτήθηκε γιατί χρησιμοποίησε τον Πασχαλάκη (αφού τον είχε αποκλείσει) και τοποθετήθηκε ως εξής αφήνοντας αιχμές για άλλους παίκτες της Εθνικής, οι οποίο προφανώς δεν είναι παρόντες, αλλ΄΄α ήταν σε προηγούμενα παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος: «Η Εθνική δεν είναι διακοπές. Δεν έρχεσαι εδώ για να προπονείσαι στο 60%, πρέπει να τα δίνεις όλα και με βάση αυτό κρίνουμε το ποιοι παίζουν και το ποιοι συμμετέχουν στην Εθνική»…

Αναλυτικά όσα είπε…

Για το τι περιμένει από το ματς κόντρα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη: “Πιστεύω ότι η Βοσνία παίζει ακόμα για την πρόκριση ειδικά μετά τη νίκη επί της Φινλανδίας. Εμείς παίζουμε για να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό, κάναμε ένα καλό βήμα κόντρα στην Ιταλία, δείξαμε κάποια καλά σημάδια, τα παιδιά έκαναν καλή δουλειά αμυντικά και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και στο ματς με τη Βοσνία και να έχουμε ισορροπία. Θέλουμε όμως να έχουμε περισσότερη κατοχή και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα”.

“Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Η Ιταλία έχει πολύ δυνατή ομάδα, τα πήγαμε καλά, είχαμε κάποιες ευκαιρίες να σκοράρουμε μέσα από την καλή αμυντική μας λειτουργία. Είμαστε ικανοποιημένοι για την προσπάθεια και όχι για το αποτέλεσμα. Θέλουμε κόντρα στη Βοσνία να βγάλουμε τα θετικά που είχαμε στο ματς με την Ιταλία αλλά θέλουμε να δημιουργήσουμε περισσότερο που είναι και το επόμενο βήμα. Έχουμε καλούς παίκτες και με βάση την αμυντική μας νοοτροπία να μπορέσουμε να παράξουμε ποδόσφαιρο και θέλουμε να παίξουμε για ένα θετικό αποτέλεσμα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας”.

Για το αν στα υπόλοιπα ματς θα δούμε να χτίζεται ένας κορμός ή αν θα κάνει κι άλλες δοκιμές στα πρόσωπα: “Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα εναπομείναντα παιχνίδια για να δούμε παίκτες αλλά και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε μία ομάδα και ένα σύνολο. Είναι μία ευκαιρία για τους παίκτες να δείξουν ότι θέλουν να είναι στην Εθνική. Αν τα πάνε καλά έχουν καλές ευκαιρίες να μείνουν στην ομάδα για το πλάνο του Κατάρ. Ο Μπακασέτας είναι μαζί μας, μας εξέπληξε ευχάριστα με τον τρόπο που προπονείται και παίζει. Αυτό θέλουμε. Το πως είναι οι παίκτες στις προπονήσεις και πως αγωνίζονται. Είναι η μεγαλύτερη εικόνα που δίνει ο κάθε παίκτης, όχι μόνο στους αγώνες αλλά γενικότερα στη νοοτροπία του όσον αφορά την Εθνική”.

Για το λόγο που επέλεξε να αγωνιστεί ο Πασχαλάκης αν και ήταν αρχικά εκτός αποστολής: “Ο Μπάρκας τραυματίστηκε. Ο Πασχαλάκης ήταν μαζί μας στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Μία προσωπικότητα που βγάζει ενέργεια, δεν έπαιξε στα τελευταία δύο ματς με τον ΠΑΟΚ, θέλαμε και τον Διούδη. Όταν έχουμε τους παίκτες μαζί μας τότε βλέπουμε και κρίνουμε. Τότε ο Πασχαλάκης έβγαλε τρομερή ενέργεια, ο Βλαχοδήμος είχε ένα μικρό πρόβλημα από την Μπενφίκα. Αυτή η ενέργεια ήταν σημαντική για εμάς και γι’ αυτό τον διαλέξαμε να αγωνιστεί βασικός. Πάντα έτσι κρίνουμε. Η Εθνική δεν είναι διακοπές. Δεν έρχεσαι εδώ για να προπονείσαι στο 60%, πρέπει να τα δίνεις όλα και με βάση αυτό κρίνουμε το ποιοι παίζουν και το ποιοι συμμετέχουν στην Εθνική”.

“Θα παραμείνουμε στο ίδιο πλάνο. Θέλουμε κόντρα στη Βοσνία να χτίσουμε έναν τρόπο ανάπτυξης λίγο πιο επιθετικό. Θέλουμε να είναι όλοι οι παίκτες να είναι υγιείς και φρέσκοι. Ίσως δούμε κάποιους νέους παίκτες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 25 παίκτες που παλεύουν για κάποιες θέσεις και θέλουμε να πάμε για ένα θετικό αποτέλεσμα”.

Για το πειθαρχικό παράπτωμα που βγήκε προς τα έξω στα Μέσα: “Πιστεύω πως οι κανόνες που βάζουμε πρέπει να αφομοιωθούν από τους παίκτες. Όλοι τους ξέρουν. Αν κάποιος κάνει κάποιο λάθος, όλοι κάνουμε, θα πρέπει να ακολουθήσει και τις συνέπειες. Αυτό που συνέβη με τον Φετφατζίδη έπρεπε να γίνει για να καταλάβει όλη η ομάδα τους κανόνες. Κανένα πρόβλημα. Είναι στην ομάδα, δεν πρέπει να ξανασυμβεί, έτσι είναι και στις οικογένειες. Αλλιώς ο καθένας θα κάνει ό,τι θέλει”.

Διαβάστε επίσης