Χωρίς δίπλωμα ο τσιγγάνος που παρέσυρε και σκότωσε τον 15χρονο μαθητή στη Μεσσηνία

Μουδιασμένη η Μεσσηνία παρακολουθούσε πριν από μερικές ημέρες την είδηση του θανάτου ενός 15χρονου μαθητή, ο οποίος σκοτώθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο την ώρα που γύριζε από το σχολείο, στην εθνική οδό, στη Θουρία Μεσσηνίας.

Ο άνδρας, ο οποίος εμφανίστηκε την Παρασκευή στην Αστυνομία και είπε ότι είναι ο οδηγός που σκότωσε τον μαθητή, έλεγε ψέματα.

Ο 28χρονος Ρομά ο οποίος χθες οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για ψευδή ανωμοτί κατάθεση φαίνεται ότι ήθελε να καλύψει συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα.

Χθες στο δικαστήριο ο 28χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία, οπότε η δίκη αναβλήθηκε για τις 30 του μήνα. Όπως αναφέρει η eleftheriaonline.gr, ο ίδιος δεν έπεισε στην ομολογία του ότι αυτός ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, αναποδογύρισε και χτύπησε θανάσιμα τον άτυχο μαθητή.

Όσα είπε στους αστυνομικούς δεν συμφωνούσαν ούτε με τις μαρτυρίες, ούτε με βιντεοληπτικό υλικό το οποίο υπάρχει στα χέρια της Τροχαίας Καλαμάτας. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι κάλυπτε κάποιον άλλον, λέγοντας ότι αυτός ο άλλος είναι συγγενής του και δεν είχε δίπλωμα, ενώ και το αυτοκίνητο ήταν στο όνομα ενός τρίτου συγγενή των δυο τους.

Η Αστυνομία πάντως γνωρίζει τα στοιχεία του ανθρώπου ο οποίος οδηγούσε αλλά δεν μπορεί να τον συλλάβει γιατί πέρασε το αυτόφωρο. Σε βάρος του όμως σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, εγκατάλειψη και οδήγηση χωρίς δίπλωμα. Η δικογραφία θα παραδοθεί στην εισαγγελέα Καλαμάτας και θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του οδηγού.

Διαβάστε επίσης