Χωρίς καράβια για 48 ώρες (και βλέπουμε) η χώρα

Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. που ζητά την κατάρτιση νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Χωρίς καράβια για 48 ώρες θα παραμείνει η χώρα αρχής γενομένης από τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης (10/11). Αιτία η η πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με αίτημα την κατάρτιση νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021 “με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις”, αλλά και τη στελέχωση στελεχώσει των επιβατηγών πλοίων “με βάση τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες”. 

Η ΠΝΟ χρεώνει στους πλοιοκτήτες στάση κωλυσιεργίας και πλήρους στείρας συμπεριφοράς “σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων των ναυτικών.

“Με περισσή προκλητικότητα «αγνοεί» το πραγματικό γεγονός ότι επί διετία δηλαδή από το2019, οι αποδοχές μας παραμένουν καθηλωμένες παρά τη γνωστή σε όλους συνεχή αύξηση των ειδών πρώτης ανάγκης και των εν γένει υπηρεσιών, που πλήρως εξανεμίζουν τα εισοδήματα μας. Ξεχνούν ακόμα ότι η απασχόλησή μας δεν είναι ετήσια, αλλά για τους περισσότερους από εμάς έχει καταντήσει εποχιακή” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΠΝΟ προσθέτει επίσης ότι «παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Ναυτεργατών όχι μόνον δεν επιλύονται αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την σειρά αντεργατικών νόμων με την πρόφαση και της πανδημίας και την εξακολούθηση εφαρμογής του ν. 4150/2013 για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, του Ν. 4714/2020, που επεμβαίνει στην εσωτερική αυτονομία και λειτουργία των σωματείων, την μόνιμη πλέον παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις ώρες απασχόλησης και καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών ως και την συνεχιζόμενη ανεργία του κλάδου, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο για την ανάκαμψή της».

Σημειώνεται  ότι η απεργία στα επιβατηγά πλοία (ακτοπλοϊκά-μεσογειακά/τουριστικά-πορθμεία) θα διαρκέσει μέχρι και στις 6:00 π.μ. της Παρασκευής (12/11) με προοπτική όμως να κλιμακωθεί.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα