Χουλτ: «Θα είναι καλός ο Δεκέμβρης για την ΑΕΚ»

Ο Νίκλας Χουλτ παραδέχτηκε πως η νίκη επί της Ξάνθης ήταν απαραίτητη στην ΑΕΚ και επανέφερε τα χαμόγελα στ’ αποδυτήρια. Ο Σουηδός αμυντικός -που μίλησε στη Nova, εν όψει της επικείμενης αναμέτρησης με τη Λαμία- αναγνώρισε πως «οι ήττες στο Champions League μας επηρέασαν». Και ακόμα, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την πεποίθηση πως «ο Δεκέμβρης θα είναι ένας καλό μήνας για την ΑΕΚ».

Συγκεκριμένα, ο Χουλτ, ανέφερε: «Χρειαζόμασταν αυτό το αποτέλεσμα. Επέστρεψε το χαμόγελο. Ήταν μια δύσκολη περίοδος, πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό».

Για το επικείμενο ματς με τη Λαμία: «Μιλήσαμε στα αποδυτήρια γι’ αυτό. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και περίπλοκο. Όλοι θέλουν να μας κερδίσουν γιατί είμαστε οι πρωταθλητές. Όλοι πιστεύουν ότι μπορεί να μας νικήσουν, μετά τα αποτελέσματα μας.

Όμως στην Ξάνθη δείξαμε πως είμαστε δυνατοί, μπορεί να μην ήμασταν άριστοι αγωνιστικά, αλλά ήμασταν δυνατοί πνευματικά και θα παλεύουμε για 95 λεπτά. Αυτό θα κάνουμε και με τη Λαμία και θεωρούμε πως ο Δεκέμβρης θα είναι ένας καλό μήνας για την ΑΕΚ».

Για το καλό πρόσωπο που έχει δείξει η Λαμία στα προηγούμενα ματς: «Είναι μια δυνατή ομάδα, τη γνωρίζουμε από το κύπελλο. Δουλεύουν ομαδικά και είναι δύσκολο να παίζεις απέναντι τους. Ελπίζουμε στο σπίτι μας να κερδίσουμε και να συνεχίσουμε να χτίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε από το προηγούμενο ματς».

Αν ευθύνεται το Champions League για τις μεταπτώσεις της ΑΕΚ: «Όταν έρχονται ήττες η ομάδα επηρεάζεται, είτε παίζεις απέναντι στη Λαμία ή την Μπάγερν. Την επόμενη ημέρα στα αποδυτήρια όλοι είναι λυπημένοι.

» Οι ήττες στο Champions League μας επηρέασαν, αλλά προσπαθήσαμε να το αφήσουμε μακριά μας. Θέλουμε να συγκεντρωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρώτα έχουμε μπροστά μας τη Λαμία και μετά την Μπενφίκα. Δεν πρέπει από τώρα να σκεφτόμαστε το παιχνίδι με την Μπενφίκα».

Για το ματς με την Μπενφίκα και το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης του ομίλου χωρίς βαθμό: «Δεν το σκεφτόμαστε. Τώρα έχουμε μπροστά μας το ματς με τη Λαμία και μετά θα έρθει η Μπενφίκα. Θέλαμε να πάρουμε κάτι καλό απ’ όλα τα παιχνίδια, όπως θέλουμε και απ’ αυτό με την Μπενφίκα.

»Στόχος μας ήταν να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δείξαμε το καλό πρόσωπό μας στα παιχνίδια με την Μπάγερν, όταν οι παίκτες της γερμανικής ομάδας παραδέχτηκαν σε μεταξύ μας συνομιλίες, πως είμαστε καλή ομάδα.

»Αυτό είναι ένα κατόρθωμα, δεν το βλέπω αρνητικά ότι δεν πήραμε τους βαθμούς, δείξαμε καλό πρόσωπο, στόχος μας είναι πάντα η νίκη.

Ποιον αντίπαλο ξεχώρισε στον 5ο όμιλο του Champions League: «Ήταν ιδιαίτερο να παίζεις απέναντι στον Ρόμπεν. Μπορεί να είναι μεγάλος σε ηλικία, αλλά βλέπεις ακόμα πως έχει κάποιες σπουδαίες ικανότητες.

»Είναι για 20 χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο. Είδατε τι έκανε απέναντι στην Μπενφίκα. Όλοι γνωρίζουν πως η κίνηση του είναι να συγκλίνει και να σουτάρει, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον κόψει. Εκτός από έμενα (σ.σ. γέλια)».

Αν έχει γνωρίσει ανάλογη πίεση, όπως στην Ελλάδα: «Σε κάθε χώρα υπάρχει διαφορετική πίεση. Οι Έλληνες είναι πιο παθιασμένοι. Όταν έπαιζα στη Νις στη Γαλλία υπήρχε πίεση, όπως και όταν αγωνιζόμουν στη Σουηδία έπρεπε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, οπότε υπήρχε πίεση. Συνηθίζεις σ’ αυτό και σε βοηθάει να βελτιώνεσαι σαν ποδοσφαιριστής».

Για τα βραβεία που πήρε από τους φιλάθλους: «Είναι πάντα όμορφο να σε εκτιμούν για τη δουλειά που κάνεις. Ειδικά από τη στιγμή που ψηφίζει ο κόσμος. Θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ!».

Ουζουνίδης: «Τα ονόματα που έχουν γραφτεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»

Διαβάστε επίσης