Χριστοδουλίδης: Απαράδεκτο κάλεσμα Νασράλα σε Σύρους πρόσφυγες να πάνε από το Λίβανο στην Κύπρο

Τις τελευταίες ώρες κατά πληροφορίες αυξήθηκαν τα μέτρα σε τρία συγκεκριμένα σημεία στη Κύπρο για ενδεχόμενες χερσαίες ροές μεταναστών

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης την παρότρυνση του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στις λιβανικές αρχές ώστε να «ανοίξουν τη θάλασσα» σε οποιονδήποτε θέλει να φύγει «για την Ευρώπη, για την Κύπρο».

Ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε ότι πριν τις δηλώσεις του Χ. Νασράλα μέσα στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού είχαν ενισχυθεί τα μέτρα στη Πράσινη Γραμμή αλλά δεν λήφθηκαν νέα μέτρα. «Ναι, το είπα και στο παρελθόν, θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Έχουν αυξηθεί και οι έλεγχοι» σημείωσε ο Ν. Χριστοδουλίδης.

Σε ερώτηση πόσο τον ανησυχεί το κάλεσμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι «είναι απαράδεκτη η αναφορά, δεν υπάρχει κανένας άλλος χαρακτηρισμός που μπορώ να προσδώσω στο συγκεκριμένο θέμα. Είμαστε σε επαφή με την Κυβέρνηση του Λιβάνου και προηγουμένως, αλλά και μετά τις δηλώσεις, και ως ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε αυτή την τεράστια πρόκληση».

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ώρες κατά πληροφορίες αυξήθηκαν τα μέτρα σε τρία συγκεκριμένα σημεία στη Κύπρο για ενδεχόμενες χερσαίες ροές μεταναστών.

Δόθηκαν οδηγίες όπως ενισχυθούν οι έλεγχοι και συγκεκριμένα σημεία με συμβασιούχους αστυνομικούς της πράσινης γραμμής, καθώς και με άλλα μέλη. Τα μέτρα αναμένεται να επαναξιολογηθούν σε νέα σύσκεψη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα