Χριστούγεννα: Το αλα… Πάσχα σχέδιο για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό – Ποιοι εξαιρούνται

Οι τέσσερις εξαιρέσεις για την μετακίνηση κατά την διάρκεια των εορτών

Απαγορεύσεις αλα… Πάσχα θα έχουμε κατά την διάρκεια των εορτών, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, καθώς στο πλαίσιο των απαγορεύσεων του Lockdown, μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά μέτρα που εξήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας, τα εφετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά, καθώς θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας και ανώτατο όριο 9 ατόμων, από δύο οικογένειες, στο ρεβεγιόν.

Όσον αφορά το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό, όπως το Πάσχα γίνεται προκειμένου να μην προκληθεί νέα «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού, που παραμένουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Παρά ταύτα, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θα υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης εκτός νομού, δηλαδή μετάβασης σε άλλη Περιφέρεια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι θα δοθεί η δυνατότητα να επανενωθούν οικογένειες με μέλη που εργάζονται σε διαφορετικούς νομούς. Όμως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιδείξουν το Ε1 ή το Ε9 για να αποδείξουν ποιος είναι ο τόπος μόνιμης κατοικίας.

«Παράθυρο» μετακίνησης αναμένεται να δοθεί και για τους φοιτητές που δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους πριν από την επιβολή του νέου lockdown.

Συνοπτικά, οι μετακινήσεις εκτός νομού θα επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση για:

επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
επανένωση οικογενειών
λόγους υγείας
επαγγελματικούς λόγους

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα