
«Χρυσό Παπούτσι»: Έμεινε πίσω ο Παυλίδης
Ο Βαγγέλης Παυλίδης δεν βρήκε δίχτυα στη νίκη της Μπενφίκα με 2-1 επί της Σάντα Κλάρα, γεγονός που τον έφερε εκτός της πρώτης πεντάδας της κατάταξης για το «Χρυσό Παπούτσι», υποχωρώντας στην 6η θέση.
Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός παραμένει πρώτος σκόρερ στην Primeira Liga με 19 γκολ, συγκεντρώνοντας 28,5 βαθμούς, ωστόσο η απουσία γκολ στην τελευταία αγωνιστική του κόστισε θέσεις στη συνολική κατάταξη του ευρωπαϊκού βραβείου.
Πτώση σημείωσε και ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού, ο οποίος με 13 γκολ στη Super League και 19,5 βαθμούς υποχώρησε από την 45η στην 53η θέση της λίστας.
Στην κορυφή της κατάταξης συνεχίζει ακάθεκτος ο Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος φορ της Μπάγερν Μονάχου πέτυχε δύο γκολ στη νίκη με 5-1 επί της Χοφενχάιμ, φτάνοντας τα 24 γκολ και τους 48 βαθμούς, διατηρώντας τη μοναξιά της πρώτης θέσης.
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος σκόραρε στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-0 επί της Βαλένθια, μετρώντας πλέον 23 γκολ και 46 βαθμούς. Το βάθρο συμπληρώνει ο Έρλινγκ Χάαλαντ της Μάντσεστερ Σίτι, που έφτασε τα 21 γκολ και τους 42 βαθμούς, σκοράροντας στη νίκη με 2-1 επί της Λίβερπουλ.
Υπενθυμίζεται ότι τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της κατάταξης UEFA έχουν συντελεστή 2 στη βαθμολόγηση του Χρυσού Παπουτσιού, οι χώρες από την 6η έως την 22η θέση συντελεστή 1,5, ενώ οι υπόλοιπες συντελεστή 1. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο αγωνιστικό στάδιο.