Χρυσό ριφιφί στο Ψυχικό: Στη φυλακή ο Βασίλης Γκουρούσης

Ο 58χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά από ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα

Το δρόμο προς τις φυλακές πήρε σήμερα ο 58χρονος Βασίλης Γκουρούσης, ο οποίος κατηγορείται για τη διάρρηξη τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα στο Ψυχικό.

Μετά από την απολογία του, ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του και έκριναν τον κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο.

Τι υποστήριξε ο 58χρονος κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τις κλοπές των θυρίδων. Φέρεται να υποστήριξε ότι το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε δεν ανήκει μόνο σε αυτόν, αλλά σε ακόμα δύο άτομα, την ιδιοκτήτρια της θυρίδας και σε ένα ακόμα άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί.

«Το ίχνος DNA είναι μεικτό. Εμπεριέχει, εκτός από δικά μου στοιχεία, άλλων δύο ατόμων. Της ιδιοκτήτριας της θυρίδας κι ενός άγνωστου προσώπου. Γιατί κατηγορούμαι εγώ;», φέρεται να είπε στην απολογία του.

Η πλευρά του κατηγορούμενου ανέθεσε σε πραγματογνώμονα-γενετιστή τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης. Υποστηρίζει ότι εντός του χώρου των θυρίδων δεν υπάρχει σύστημα βιντεοσκόπησης ή παρακολούθησης, επομένως δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει από ποιον παραβιάστηκαν οι θυρίδες.

Σε ό,τι αφορά το DNA που εντοπίστηκε στο εσωτερικό μιας εκ των παραβιασμένων θυρίδων, υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι που θα μπορούσε να έχει «μεταφερθεί».

«Πιθανολογώ ότι το γενετικό υλικό θα μπορούσε να έχει βρεθεί στην κασετίνα όταν η ιδιοκτήτριά της την ακούμπησε στο κοινόχρηστο τραπέζι. Και εγώ και άλλοι χρησιμοποιούμε το ίδιο τραπέζι», υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα μέτρα προφύλαξης που φέρεται να ελάμβανε όταν επισκεπτόταν την τράπεζα, λέγοντας ότι φοράει πολύ συχνά καπέλο και λόγω της πανδημίας ελάμβανε προστατευτικά μέτρα. «Το καπέλο είναι αγαπημένο μου αξεσουάρ και το χρησιμοποιώ συχνά στην καθημερινότητά μου. Τα γάντια και τη μάσκα τα φορούσα λόγω κορωνοϊού. Το ινστιτούτο αισθητικής της συζύγου μου βρίσκεται κοντά στην τράπεζα και δεν ήθελα κάποιος πελάτης να δει ότι δεν τηρώ τα μέτρα», φέρεται να ανέφερε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα