Χρυσοχοΐδης: «Η Γκεστάπο στις σχολές είναι οι τραμπούκοι που άλλοι ανέχονται και άλλοι θωπεύουν»

Οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κατά την συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας για τα πανεπιστήμια

Υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια τάχθηκε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός μιλώντας από το βήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση, τόνισε την αναγκαιότητα της ύπαρξης δυνάμεων της αστυνομίας στα πανεπιστήμια της χώρας, ως ύστατο μέτρο προάσπισης της ακαδημαϊκής ελευθερίας που πλήττεται από την δράση «τραμπούκων». Παράλληλα, υποστήριξε ότι είναι αδιανόητη τη κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια.

Όπως είπε, υπάρχει άρρητη υποτέλεια σε δεσποτικές, βίαιες μειοψηφίες της ακαδημαϊκής κοινότητας. «Εκεί που μειοψηφίες βιάζουν το κράτος δικαίου. Το “Δεν πάει άλλο”, το “ως εδώ”, “κάντε κάτι” ακούστηκε δυνατά και καθαρά ως αίτημα της κοινωνίας», είπε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «Η απάντησή μας είναι το σχέδιο αυτό! Με ευθύνη και δημοκρατική συνείδηση αλλάζουμε ότι πρέπει γιατί έτσι πρέπει και τελικώς θα γίνει. Είναι ευθύνη της πολιτείας να αφήσει να ταλανίζουν τη χώρα προβλήματα του 80’. Είναι ευφημισμός των ιδρυμάτων να μιλούν για ελεύθερη διακίνηση ιδεών όταν οι τραμπούκοι ελέγχουν την διακίνηση αυτή».

«Η Γκεστάπο στις σχολές είναι οι τραμπούκοι που άλλοι ανέχονται και άλλοι θωπεύουν»

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναρωτήθηκε ποιο είναι το δικαίωμα που παραβιάζει η παρουσία της αστυνομίας στις σχολές, όταν ήδη παραβιάζεται η ελευθερίας της έκφρασης. «Η Γκεστάπο στις σχολές είναι οι τραμπούκοι που άλλοι ανέχονται και άλλοι θωπεύουν», σημείωσε με νόημα.

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει να δώσει αρμοδιότητα φύλαξης τωνπανεπιστημίων σε εταιρίες. Είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουν αυτή τη στιγμή το πρόβλημα φύλαξης και ασφάλειας των ιδρυμάτων. Είναι αναγκαία η αστυνομία; Σήμερα, μόνο η αστυνομία μπορεί!», πρόσθεσε ο υπουργός και αναφερόμενος στους πρυτάνεις πρόσθεσε: «η πολιτική κριτική δεν είναι για πρυτάνεις αλλά σε όσους κυβέρνησης και κυρίως ΣΥΡΙΖΑ που για 4,5 χρόνια άφησε και κακοφόρμισε η ανομία στα πανεπιστήμια. Γιατί οι πρυτανικές αρχές να πετύχουν σήμερα εκεί που αποτύγχαναν για χρόνια;. Η πολύχρονη πρακτική πρυτανικών αρχών να διευθύνουν τα ιδρύματα συνυπάρχοντας με τις βίαιες μειοψηφίες δεν αφήνει περιθώρια».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατέληξε λέγοντας πως μόνο όταν η αστυνομία εξαφανίσει τις εγκληματικές ομάδες από τα πανεπιστήμια θα μπορούν οι πρυτανικές αρχές να ασχοληθούν με την ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα