Χρυσοχοϊδης: «Ο φράκτης στον Έβρο σε λίγους μήνες θα είναι πραγματικότητα»

«Η Ελλάδα κατάφερε να γίνει «σύμβολο» της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την προστασία των συνόρων», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

«Ο φράχτης στον Έβρο προχωράει και σε λίγους μήνες θα είναι μια πραγματικότητα», επισήμανε σε σε συνέντευξη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν υπάρχουν από την πλευρά της Τουρκίας προκλήσεις στα σύνορα και η ελληνική κυβέρνηση είναι απόλυτα ψύχραιμη».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι η Ελλάδα κατάφερε να γίνει «σύμβολο της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την προστασία των συνόρων» και πως στον Έβρο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού, της Frontex. Τόνισε επίσης ότι με την πρόσληψη ακόμη 400 συνοριοφυλάκων που έχουν όπως είπε δρομολογηθεί «πιστεύω ότι η πραγματικότητα της μεθορίου θα είναι πολύ καλύτερη».

Τέλος, μιλώντας για τις προσπάθειες που γίνονται για την πάταξη της εγκληματικότητας, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια εμφανίζονται σε όλες τις περιοχές της Αθήνας περιπολίες αστυνομικών. Ανακοίνωσε ότι υπάρχει ήδη σε εξέλιξη πρόγραμμα το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της αστυνομίας. Όπως πρόσθεσε επί 10 χρόνια η αστυνομία έμεινε χωρίς νέες προμήθειες και πως συνολικά από την προηγούμενη χρονιά αλλά το τρέχον έτος αγοράστηκαν 1.500 αστυνομικά αυτοκίνητα!

 

Διαβάστε επίσης