ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ: “Χωρίς σοβαρότητα να αναμένεις ανάπτυξη από την κάνναβη”

Για «έλλειψη σοβαρότητας στο στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας» έκανε λόγο ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, σχετικά με τα προβλεπόμενα έσοδα στον προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ από τη φαρμακευτική κάνναβη.
«Πιθανόν να έχει κάποιες χρήσεις, η φαρμακευτική κάνναβη, που υπό αυστηρό έλεγχο μπορούν να αξιοποιηθούν, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει άξονα της ανάπτυξης μιας χώρας», ξεκαθάρισε ο κ. Χρυσόγονος και πρόσθεσε πως «αν ήταν τόσο εύκολο θα το έκαναν όλα τα κράτη της Ευρώπης. Εκτιμώ ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας η συζήτηση. Έχει πλεονεκτήματα η χώρα μας και μπορεί να παράγει κατά κεφαλήν ΑΕΠ, πολύ υψηλότερο, δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα ή την φαρμακευτική κάνναβη». Και στη συνέχεια έφερε το παράδειγμα της Κύπρου. «Ποια η διαφορά των δύο χωρών; Οι δομές, η δημόσια διοίκηση είναι πιο λειτουργικές που βοηθάνε την οικονομία».

Ο κ. Χρυσόγονος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το μέλλον, καθώς όπως εξήγησε: «Δεν αισιοδοξώ ότι η επάνοδος της Ελλάδας σε αγορές πάνω από 2-3 χρόνια. Το 2022 έχουμε πολύ υψηλές αποπληρωμές». Και ανέλυσε, τι θα πρέπει κατά τη γνώμη του, να γίνει: «Για να έχει διάρκεια η επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει: «πρώτον να έχουμε εξομάλυνση του προφίλ του χρέους, να πάει πιο πίσω η αποπληρωμή και συγχρόνως μείωση των επιτοκίων, δεύτερον να μπούμε σε βιώσιμη τροχιά ισχυρής ανάπτυξης, τρίτον να υπάρξει αναδιάρθρωση του κράτους γιατί είναι δεισλειτουργικό. Έχει μια δικαιοσύνη που κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς, πρέπει να επιταχυνθεί. Να απαλλαγούμε από αγκυλώσεις και προκαταλήψεις. Και τέταρτον να μειωθούν οι υπερβολικές φορολογικές επιβαρύνσεις.»
Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση στο Δημόσιο, υπογραμμίζοντας πως «Αυτά που ακούμε από ΑΔΕΔΥ για αυτοαξιολόγηση είναι τραγέλαφος. Το καλύτερο είναι η αξιολόγηση να γίνεται για υπηρεσία και όχι για πρόσωπα. Οι χρήστες των Δημόσιων υπηρεσιών, που είναι οι πολίτες να έχουν λόγο στην αξιολόγηση. Και το κάνουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Τα ευρήματα της αξιολόγησης να οδηγούν σε συμπεράσματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα