Χρυσός: Χαμηλό έξι εβδομάδων έφερε η απόφαση της Fed

Περαιτέρω υποχώρηση της τιμής του πολύτιμου μετάλλου προβλέπουν οι αναλυτές, με φόντο την πρόωρη έναρξη του tapering

Την καθοδική πορεία που είχε ξεκινήσει ήδη πριν τη συνεδρίαση της Fed συνεχίζει η τιμή του χρυσού, μετά και το «σήμα» που έστειλε η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα περί ταχύτερης από το αναμενόμενο αντιστροφής της επιτοκιακής της πολιτικής λόγω της εκτίναξης του πληθωρισμού,

Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα η τιμή του πολύτιμου μετάλλου «γλίστρησε» στο χαμηλότερο σημείο της εδώ και έξι εβδομάδες, ενώ το σύνολο των αναλυτών «βλέπει» πλέον περαιτέρω υποχώρηση της, τους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, η τιμή spot του χρυσού βρέθηκε έως και στα 1.795,41 δολάρια την ουγγιά, που είναι το χαμηλότερο σημείο της από τις 6 Μαΐου. Μάλιστα, αν και αργότερα ανέκαμψε ελαφρά, παρέμεινε σταθερά κάτω από το όριο των 1.800 δολαρίων.

Την ίδια ώρα πτωτικά κινήθηκαν και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, ασήμι, πλατίνα και παλλάδιο.

«Έχουμε πλέον ένα αρνητικό outlook για το χρυσό και περιμένουμε περαιτέρω υποχώρηση του γύρω στα 1.600 δολάρια την ουγγιά μέσα στους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες» σχολίασε, σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Τζιοβάνι Σταουνόβο της UBS Group, επισημαίνοντας ότι από ένα σημείο και μετά η Fed δεν θα μιλά απλά για tapering, αλλά θα το εφαρμόσει.

Πάντως, η βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη άνοδο των τιμών, την οποία επιβεβαίωσε και η Fed αναθεωρώντας προς τα πάνω την εκτίμηση της για την πορεία του πληθωρισμού, είναι πιθανόν να λειτουργήσει υποστηρικτικά και για τις τιμές των μετάλλων και δη του χρυσού.

Πηγή: ot.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα