Χυδαίες επιθέσεις κατά δικαστών καταγγέλλει η ΕΔΕ

Για διαπόμπευση δικαστών και εισαγγελέων, μέσω χυδαίων –όπως τις χαρακτηρίζει– δημοσιογραφικών αναφορών, κάνει λόγω σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).

Οι εκπρόσωποι των δικαστικών λειτουργών λένε συγκεκριμένα ότι «το τελευταίο διάστημα πύκνωσαν και πάλι δημοσιεύματα που είτε κάνουν χυδαίες αναφορές στην προσωπική ζωή δικαστικών λειτουργών είτε κατασκευάζουν φανταστικά σενάρια συνωμοσίας που εμπλέκουν προέδρους Πρωτοδικών, αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου μέχρι και τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου». Και συνεχίζουν:

«Πέρα από τη φαιδρότητα τέτοιων δημοσιευμάτων και το αστήρικτο των αναφορών θα πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητή η στόχευση που επιδιώκεται. Η αγριότητα και η σφοδρότητα του επιχειρηματικού πολέμου δεν έχει όρια. Η προσωπική- ονομαστική διαπόμπευση δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και η απαίτηση επιβολής ενός άτυπου πειθαρχικού ελέγχου όχι από τα αρμόδια όργανα αλλά από Μέσα Ενημέρωσης προσπαθεί να λειτουργήσει εκβιαστικά και εκφοβιστικά, ώστε τελικά οι συνειδήσεις των δικαστών να είναι έμμεσα ελεγχόμενες από τα παράκεντρα οικονομικής εξουσίας, τα οποία έχουν το θράσος να επικαλούνται τη Δικαιοσύνη ως πυλώνα Δημοκρατίας και να θεωρούν ότι ορθή δικαστική κρίση είναι μόνο αυτή που ταυτίζεται με τα συμφέροντά τους».

Η ΕΔΕ εκτιμά ότι «τέτοιες “δημοσιογραφικές” αναφορές δεν θα σταματήσουν να γίνονται όσο υπάρχουν οι συνθήκες που τις δημιουργούν» και πως ο ελληνικός λαός με την εμπειρία, που έχει αποκτήσει «αντιλαμβάνεται τις σκοπιμότητες τέτοιων δημοσιευμάτων και ποιοι εξυπηρετούνται από αυτά».

Σε κάθε περίπτωση η ΕΔΕ εκφράζει τη στήριξή της σε όλους τους λειτουργούς της Θέμιδας που όπως λέει «με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια επιτελούν το καθήκον τους, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, η νομοθεσία και η συνείδησή τους, χωρίς να λογαριάζουν τέτοιου είδους συκοφαντικές επιθέσεις».

 

 

Διαβάστε επίσης